2013. július 20., szombat

Zablisztes cukkini pogácsa zöld fűszeres kencével



Tobzódunk a cukkini-csillagtök  kombinációban. Ami nem baj. Használjuk ki, amíg szép zsenge példányokhoz jutunk. 

Zablisztes cukkini pogácsa

Hozzávalók:

1 nagyobb de még zsenge cukkini
2 db tojás
só, bors,
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál pehelymix (nálam 5 féle búzafajta keveréke)
teljes kiőrlésű zabliszt 

A kencéhez:
oreganó, kakukkfű, menta egy nagy csokorral
 kevés só
 1 gerezd fokhagyma
1 doboz alacsony zsírtartalmú tejföl
pár csepp olívaolaj

A cukkinit alaposan megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, állni hagyjuk. Addig elkészítjük a kencét. A zöld fűszereket apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tejfölhöz a sóval, a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal együtt. Behűtjük. A cukkinit alaposan kicsavarjuk. Elkeverjük a többi hozzávalóval és annyi zablisztet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, kanálnyi adagokat sütünk. A frissen sült pogácsákat a fűszeres tejföllel kínáljuk.





4 megjegyzés:

  1. A recept név alapján én bizony nem jövök lázba, de a kép... Kreatív, csábító, pályát tévesztettél:) Ha a paraicsomos káposztát Tőled látnám, lehet, megszeretném - ám alapjáraton a világból kifutnék!

    VálaszTörlés