2013. július 15., hétfő

Zöldbabsaláta corzetti tésztával


Az én anyukám minden nyáron ellát minket zöldbabbal. Frissen szedve, roppanósra főzve önmagában is nagyon finom, de egy -két barátjával összedobva igazán finom egytálételt lehet készíteni belőle. Tekintsünk most el a klasszikus zöldbab főzeléktől és habart levestől. Ha a bab főzési idejére, és technikájára odafigyelünk, biztos sikerben lesz részünk. A múlt héten a húgommal főzőcskéztünk, csak úgy találomra dobtuk össze a zöldbab salátát, majd azt a receptet is hozom.
Mióta Petra , és Elena megmutatta a corzetti csodálatos világát, mindig forog az agyam mit is lehetne belőle készíteni. Ez a tészta annyira finom és szép, hogy bármilyen kiegészítővel remek páros. A tészta szép mintájával  ez a fogás akár főételként is feltálaható. A corzetti receptjét , elkészítési módját itt megtalálod. Ha nincs ilyen tésztád, akkor bármilyen másfajta tésztával is készíthető.



Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg száraztészta
2 maroknyi friss zöldbab
2-3 evőkanál olívaolaj
frissen facsart citrom leve ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma 
friss vagy szárított  oregánó, kakukkfű
1 csapott teáskanál chilipehely
só, őrölt bors
2 dl natúr joghurt

Elkészítés: 
A zöldbabot sós olajos lobogó forró vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, és rögtön jeges vízbe tesszük 1-2 percre, majd ismét leszűrjük. Így megtartja roppanós frissességét. A főzővizet felfogjuk,visszatesszük főni, abban főzzük ki a tésztánkat. Fövés után azt is leszűrjük. Elkészítjük a dresszinget. Az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, csipetnyi cukrot,az apróra vágott oregánót, kakukkfüvet  és a chili pelyhet alaposan elkeverjük. A babot, a tésztát, és a dresszinget összeforgatjuk. Tetejét megszórjuk friss fűszerekkel. Extraként joghurtot, sajtot kínálhatunk mellé.







7 megjegyzés:

  1. Ismét csak csodálom ezt a tésztát s a fotóidat:) Én is készítettem marinált zöldbabsalátát múlt héten, isteni finom volt:)

    VálaszTörlés
  2. Ez a tészta! Nyeltem egy nagyot!:)

    VálaszTörlés
  3. Mindig megcsodálom a képeid, most is.
    A getty-hez pedig nagy-nagy gratuláció! Ott a helyed. :)

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az előttem szólókhoz, csak ismételgetni tudom magamat is:) szuper képek, szuper mintás tészták, öröm csak ránézni:)

    VálaszTörlés