2015. július 16., csütörtök

Görög tésztasaláta




A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában


Hozzávalók
10 dkg Molnár tészta - orsó
10 dkg feta sajt
paradicsom, uborka, lila hagyma (tetszőleges mennyiségben)
1 kisebb csokor friss menta
az öntethez:
1/2 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
morzsolt oregánó
őrölt bors

A citromlevet, az olívaolajat, a fűszereket  összekeverjük egy csészében, és hagyjuk 1 órát állni, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük.
A paradicsomot, az uborkát, a hagymát cikkekre daraboljuk, a fetát kockákra vágjuk , a mentát felaprítjuk. A hozzávalókat befőttesüvegbe rétegezzük, meglocsoljuk az öntettel, majd lezárjuk az üveg tetejét. Munkahelyi ebédnek vagy piknikfogásnak is kiváló.



4 megjegyzés: