Sörös kenyér öntött vas lábasban sütve
A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában |
Hozzávalók:
az elő tésztához:
10 dkg kenyérmag
5 dkg liszt
0,5 dl dl víz
továbbá:
40 dkg kenyérliszt
10 dkg világos rozs liszt
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
2 dl sör
0,5-0,7 dl víz (lisztfüggő)
1 dkg élesztő
&
magvak tetszőleges mennyiségben
&
magvak tetszőleges mennyiségben
Az
előző kenyerünkből elvett kenyérmagot a liszttel vízzel kikeverjük.
Szobahőmérsékleten hagyjuk másnap reggelig. A többi hozzávalót az elő
tésztánkhoz rakjuk, rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Letakarva
kelesztjük 15 percet, majd átgyúrjuk 2-3 x 10 percenként. A megkelt
tésztánkat
óvatosan megformázzuk, konyharuhával bélelt lisztezett kelesztő kosárba
rakjuk. Újra kelesztjük 30 percet. A sütőt az öntött vas lábassal
együtt előmelegítjük , a megkelt tésztát belefordítjuk. Lefedve sütjük
250 fokon 30 percet. A hőt visszavesszük 200 fokra. Így sütjük 15
percet. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése