Sörös kenyér öntött vas lábasban sütve

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában



Hozzávalók:
az elő tésztához:
10 dkg kenyérmag
5 dkg liszt
0,5 dl dl víz

továbbá:
40 dkg kenyérliszt
10 dkg világos rozs liszt
1 teáskanál  só
1 evőkanál olaj
2 dl sör
0,5-0,7 dl víz (lisztfüggő)
1 dkg élesztő
&
 magvak tetszőleges mennyiségben




Az előző kenyerünkből elvett kenyérmagot a liszttel vízzel kikeverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk másnap reggelig. A többi hozzávalót az elő tésztánkhoz rakjuk, rugalmas kenyértésztát dagasztunk.  Letakarva kelesztjük 15 percet, majd  átgyúrjuk 2-3 x 10 percenként. A megkelt tésztánkat óvatosan megformázzuk, konyharuhával bélelt lisztezett kelesztő kosárba rakjuk. Újra kelesztjük 30 percet. A sütőt az öntött vas lábassal együtt előmelegítjük , a megkelt tésztát belefordítjuk. Lefedve sütjük 250 fokon 30 percet. A hőt visszavesszük 200 fokra. Így sütjük 15 percet. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések