2013. január 26., szombat

Cékla pesto corzetti tésztával



Igazán üdítő dolog céklát enni télen. Ha ránézek máris jobb kedvem lesz tőle. Üde , szép színe mellet rendkívül egészséges , és nem utolsó sorban finom is. Ez a fogás gyorsan kész van, tápláló a tészta által, és a pesto, frissen egy kis tejszínnel megbolondítva igazán remek kísérője egy jó kis tésztának. A corzettit még a múlt héten készítettem, most a száraz tésztát egyszerűen kifőztem és a pestoval tálaltam. 

Pirítósra, salátákra is remek találmány.



Hozzávalók 1 adaghoz:

15 dkg főtt vagy sült cékla
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg pirított tökmag
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A céklát puhára főzzük, vagy alufóliába csomagolva megsütjük a sütőben. Kihűtjük, héjától megpucoljuk , apró darabokra vágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Minden hozzávalót késes robotgépbe, vagy turmixba pakolunk és jól összeturmixoljuk. Pirítóssal, salátával, vagy tésztával tálaljuk. 
Én most kifőztem a múlt héten készített corzettiket, a pestóhoz kevertem kevés tejszínt és a tésztát ezzel tálaltam. Tetejére kerülhet még reszelt sajt, és pirított tökmag is.

Holnap reggelire pirítóssal fogom enni :)

Természetesen a tökmag dióval, fenyőmaggal is helyettesíthető.












8 megjegyzés:

  1. Isteni a színe, nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes! Nem rég találtam ide, tetszik a blogot, a szép képek és jó receptek. Jó ilyennel találkozni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép fotók, és guszta ez a tészta, megkóstolnám!:))

    VálaszTörlés
  4. De gyönyörű! Hú de finom lehet! A képeidet megeszem!!!

    VálaszTörlés
  5. Ezek a színek....csodaszépek! A cékla pedig nagyon nagy kedvencem!! De jó kis összeállítás a mintázókból......:))

    VálaszTörlés
  6. Annyira gyönyörűek a képek! Meg biztos iszonyat finom is!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen! Tényleg finom :)

    VálaszTörlés