Cékla pesto corzetti tésztával
Igazán üdítő dolog céklát enni télen. Ha ránézek máris jobb kedvem lesz tőle. Üde , szép színe mellet rendkívül egészséges , és nem utolsó sorban finom is. Ez a fogás gyorsan kész van, tápláló a tészta által, és a pesto, frissen egy kis tejszínnel megbolondítva igazán remek kísérője egy jó kis tésztának. A corzettit még a múlt héten készítettem, most a száraz tésztát egyszerűen kifőztem és a pestoval tálaltam.
Pirítósra, salátákra is remek találmány.
Hozzávalók 1 adaghoz:
15 dkg főtt vagy sült cékla
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg pirított tökmag
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, vagy alufóliába csomagolva megsütjük a sütőben. Kihűtjük, héjától megpucoljuk , apró darabokra vágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Minden hozzávalót késes robotgépbe, vagy turmixba pakolunk és jól összeturmixoljuk. Pirítóssal, salátával, vagy tésztával tálaljuk.
Én most kifőztem a múlt héten készített corzettiket, a pestóhoz kevertem kevés tejszínt és a tésztát ezzel tálaltam. Tetejére kerülhet még reszelt sajt, és pirított tökmag is.
Holnap reggelire pirítóssal fogom enni :)
Természetesen a tökmag dióval, fenyőmaggal is helyettesíthető.
Isteni a színe, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésIlyen nekem is kell:)
VálaszTörlésNagyon ötletes! Nem rég találtam ide, tetszik a blogot, a szép képek és jó receptek. Jó ilyennel találkozni!
VálaszTörlésNagyon szép fotók, és guszta ez a tészta, megkóstolnám!:))
VálaszTörlésDe gyönyörű! Hú de finom lehet! A képeidet megeszem!!!
VálaszTörlésEzek a színek....csodaszépek! A cékla pedig nagyon nagy kedvencem!! De jó kis összeállítás a mintázókból......:))
VálaszTörlésAnnyira gyönyörűek a képek! Meg biztos iszonyat finom is!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Tényleg finom :)
VálaszTörlés