Corzetti tökmagos petrezselyem pestoval
Mozzarelli még tavaly megkeresett, hogy szeretne egy corzetti mintázót. A párom el is készítette neki. Nagyon szép tésztákat készített vele. A részleteket a recept leírását nála elolvashatjátok.
Én is az ő receptjét használtam, igaz, keményebbre gyúrtam a tésztát, kevesebb vízzel, így nem kellett annyit lisztezni.
Most több megrendelés is érkezett, amiket itt megnézhettek, a párom saját részre is készített egyet tulipános, szőlős mintával. A corzetti mintázókon eredetileg olasz családok címerei szerepeltek. Igaz ez nem a mi családi címerünk, és manapság inkább kedvenc mintánkat látjuk szívesen egy egy faragott mintázón, de szerintem az egyedi mintákkal is nagyon szép.
A tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
1-1,5 dl víz
1 kiskanál só
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd vékony kerek lappá nyújtjuk.
Kerek lapokat szaggatunk belőle, majd a pecsét két része közé tesszük a tésztakorongokat, mindkét oldalt érdemes előtte kissé lisztezni, így nem ragad bele a tészta.Összenyomjuk, a mintázott tésztakorongokat szépen kirakjuk a táblára. Száríthatjuk, vagy frissen ki is főzhetjük. Ezt tettem én is. Lobogó sós vízbe pár csepp olajat tettem. A tésztát 3-4 részletben pár percig főztem. Nagyon jól viselte a főzést. A minta gyönyörűen megmaradt a tésztán. Szűrőkanálban lecsöpögtettem.
Egyszerű tökmagos petrezselyem pestoval tálaltam.
Tökmagos petrezselyem pesto:
20 dkg petrezselyem (fagyasztott is jó)
10 dkg pirított tökmag
10 dkg parmezán sajt
1-2 dl olíva olaj ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma, só, bors
Késes robotgépben a hozzávalókból pépesítve elkészítjük a pestot. A frissen kifőtt tésztával tálajuk
Hát ez nem semmi:) Élvezet lehet enni olyan szépek:)
VálaszTörlésIgen...az volt :)
TörlésA képet már megcsodáltam a közösségi oldalon. A pesto pedig remek lehetett, azt hiszem mintázó híjján innen most csak ezt viszem.
VálaszTörlésSima spagettire, vagy más tésztára is kiváló :)
TörlésTökéletes! Minden:)
VálaszTörlésKöszönjük :)
TörlésJajjj....hát eddig csak telefonon nézegettem ezeket a képeket, de most itthon a számítógépen...fantasztikusak a képek!!!! :D
VálaszTörlésA corzetti egyértelműen siker!!! Örülök hogy másoknak is tetszik! A pesto pedig isteni finom lehetett...:D
Beleszerettem...tudod? Én is...és annyira szép, amikor kifő a tészta, hogy nincs kedved megenni :) Egy részét most szárítom :)
TörlésNagyon-nagyon szépek, főzés előtt és után is! :)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésKülönleges tészták! Nagyon ügyes vagy és a férjed is!
VálaszTörlésFantasztikus és nem csak ez a tésztacsoda, hanem az egész blog. Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy rátaláltam.
VálaszTörlés