2013. január 16., szerda

Corzetti tökmagos petrezselyem pestoval


Mozzarelli még tavaly megkeresett, hogy szeretne egy corzetti mintázót. A párom el is készítette neki. Nagyon szép tésztákat készített vele. A részleteket a recept leírását nála elolvashatjátok. 
Én is az ő receptjét használtam, igaz, keményebbre gyúrtam a tésztát, kevesebb vízzel, így nem kellett annyit lisztezni.
Most több megrendelés is érkezett, amiket itt megnézhettek, a párom saját részre is készített egyet tulipános, szőlős mintával. A corzetti mintázókon eredetileg olasz családok címerei szerepeltek. Igaz ez nem a mi családi címerünk, és manapság inkább kedvenc mintánkat látjuk szívesen egy egy faragott mintázón, de szerintem az egyedi mintákkal is nagyon szép.




A tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
1-1,5 dl víz
1 kiskanál só
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd vékony kerek lappá nyújtjuk. 
Kerek lapokat szaggatunk belőle, majd a pecsét két része közé tesszük a tésztakorongokat, mindkét oldalt érdemes előtte kissé lisztezni, így nem ragad bele a tészta.Összenyomjuk, a mintázott tésztakorongokat szépen kirakjuk a táblára. Száríthatjuk, vagy frissen ki is főzhetjük. Ezt tettem én is. Lobogó sós vízbe pár csepp olajat tettem. A tésztát 3-4 részletben pár percig főztem. Nagyon jól viselte a főzést. A minta gyönyörűen megmaradt a tésztán. Szűrőkanálban lecsöpögtettem.
Egyszerű tökmagos petrezselyem pestoval tálaltam.

Tökmagos petrezselyem pesto:
20 dkg petrezselyem  (fagyasztott is jó)
10 dkg pirított tökmag
10 dkg parmezán sajt
1-2 dl olíva olaj ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma, só, bors

Késes robotgépben a hozzávalókból pépesítve elkészítjük a pestot. A frissen kifőtt tésztával tálajuk




12 megjegyzés:

  1. Hát ez nem semmi:) Élvezet lehet enni olyan szépek:)

    VálaszTörlés
  2. A képet már megcsodáltam a közösségi oldalon. A pesto pedig remek lehetett, azt hiszem mintázó híjján innen most csak ezt viszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sima spagettire, vagy más tésztára is kiváló :)

      Törlés
  3. Jajjj....hát eddig csak telefonon nézegettem ezeket a képeket, de most itthon a számítógépen...fantasztikusak a képek!!!! :D
    A corzetti egyértelműen siker!!! Örülök hogy másoknak is tetszik! A pesto pedig isteni finom lehetett...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beleszerettem...tudod? Én is...és annyira szép, amikor kifő a tészta, hogy nincs kedved megenni :) Egy részét most szárítom :)

      Törlés
  4. Nagyon-nagyon szépek, főzés előtt és után is! :)

    VálaszTörlés
  5. Különleges tészták! Nagyon ügyes vagy és a férjed is!

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikus és nem csak ez a tésztacsoda, hanem az egész blog. Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy rátaláltam.

    VálaszTörlés