2013. március 16., szombat

Levesben főtt töltött csirke sütőben sütve


Nagy kalsszikus , még nagyanyámtól tanultam. Anno nagyon gyakran készült így a töltött csirke . Gazdaságossági okokból (is) A leves nagyon finom a benne főtt csirkétől. Nem marad meg a főtt hús, ami bizony gyakran előfordul. Aztán
meg a vasárnapi sültünk is megvan. Szóval two in one :) :) :)

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke 

töltelék
az alap:
-tojásonként 1 szelet szikkadt kenyér, vagy 1 db zsemle(ez a mai zsemléknél simán kettőt jelent)
-1 kis fej vörös hagyma
-némi zsiradék kb.1 evőkanál
-1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors, piros paprika, ételízesítő
-ízlés szerint fokhagyma 1-2 gerezd

aztán ki, hogy szereti:
- párolt gomba
-csirkemáj
-mindenféle zöld fűszer(nálam most frissen a kertből)
lestyán, kapor, zsálya,zöldhagyma

Elkészítés:
Általában 3 tojásról készítem.


A szikkadt kenyér szeleteket vízbe, vagy tejbe áztatom. Jól kinyomkodom, egy nagyobb tálba helyezem. A tojásokat hozzáadom.
A hagymát apróra vágom, olajon vagy zsíron megfonnyasztom, mehet ez is a kenyérhez. Van aki a petrezselymet a hagymával megdinszteli, én csak frissen aprítom a többi zölddel együtt. ha májat, gombát is szeretnénk, azt a hagymával együtt készítjük. Pár percig a hagymával együtt pirítjuk az apróra vágott gombát, csirkemájat.
Fűszerezzük .Mindig teszek bele egy kis kaprot, lestyánt, zsályát, de csak módjával.

Az egészet összekeverjük. Kóstoljuk.
A csirkét megtöltjük. A hasába, a bőre alá egyaránt teszünk a töltelékből. Nem kell túlságosan megtölteni, mert akkor fövés közben kireped.

A húslevesben főzzük körülbelül egy órát. Mielőtt nagyon megpuhulna, óvatosan kiemeljük két nagyobb kanál segítségével. tepsire tesszük,jóféle kacsa, libazsírral meglocsoljuk, majd forró sütőben ropogósra sütjük.








A húsleves és töltelék receptemet itt olvashatjátok 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése