2015. december 7., hétfő

Fügés-mazsolás-diós kenyér

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában is



Hozzávalók 1 kerek kenyérhez
20 dkg kenyérmag
1,2 dkg friss élesztő
50 dkg kenyérliszt
10 dkg világos rozsliszt
3,5 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
3 kávéskanál só
továbbá:
1 marék pirított dió
1 marék mazsola
2 füge








A fügét és a diót apróra vágjuk, az utóbbit száraz serpenyőben megpirítjuk.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. A végén belegyúrjuk a mazsolát, a diót és a fügét. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezután a kezünkkel ellapogatjuk, cipót formázunk belőle, majd szakajtóban kelesztjük további 45 percet. Előmelegített, forró vaslábasba borítjuk, fedővel lefedjük. 20 percig 220 fokon, további 20-30 percig 200 fokon sütjük. Mielőtt kivesszük, 5 percig fedő nélkül hagyjuk pirulni.
Önmagában is nagyon finom, de sajtokkal az igazi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése