2015. december 17., csütörtök

Tejszínes almaleves habgaluskával

A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában



Hozzávalók
5 dl cukormentes almalé
4 tojássárgája
7 dkg nyírfacukor
2 dl habtejszín
2 dl tej
3 dl víz
1 vaníliarúd
a habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet só
10 dkg porcukor



Az almalevet 5-10 percig kis lángon főzzük; ezalatt kissé besűrűsödik, majd kihűtjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A tejszínt, a tejet és a vizet a vaníliarúd kikapart magjaival felfőzzük. A cukros tojáshoz szedőkanállal teszünk a forró léből, alaposan elkeverjük, majd az egészet a tejszínes keverékhez vegyítjük. Lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük, és az almalevet is belekeverjük.
A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral. Teáskanállal gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük. A levest tányérokba szedjük, és a habgaluskával tálaljuk.
Hidegen vagy melegen egyaránt finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése