Almás joghurt mézzel és müzlivel
Egy újabb recept, amely házilag készítve sokkal finomabb és egészségesebb mint bolti hasonmása. A nyáron rengeteg gyümölcsös joghurtot készítettem, mindig az aktuálisan érő gyümölcsökből. Frissítő italként, desszertként egyaránt finom(volt). A téli időszakban sem kell lemondanunk az otthon készített gyümölcsjoghurtról. Egy kis fantázia és máris kész egy finomság.Egy kis müzlivel felturbózva pedig önálló fogásként is kiváló.
Hozzávalók:
4 db alma
1 ek. vaj
1 mk. fahéj
40 dkg natúr joghurt
4 ek. méz
20 dkg müzli
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk,felszeleteljük.A vajat egy lábasban megolvasztjuk,rádobjuk az almaszeleteket,meghintjük fahéjjal,és fedő alatt megpároljuk. Mikor kicsit kihűlt,botmixerrel pürésítjük.A joghurtot simára keverjük az almapürével, majd a mézzel és a müzlivel 4 pohárba rétegezzük. Én még megtoldottam frissen kockázott almával.
Nagyon finom, tápláló , akár reggelinek is megállja a helyét.
Forrás: Nők lapja konyha
Szuper reggelit/desszertet készítettél! Egy újabb jó példa arra hogy nem muszáj a bolti vackokat megvenni, mert sokkal jobb az otthoni, friss, finom, egészséges:)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem az otthon készített joghurtokat, azt hiszem ezt is ki kell próbálnom. A grissinik reggelire már készülnek is...:)
VálaszTörlésEz egy igazán téliesített változata...ja, már tavasz van! de a reggelek még hűvösek...hajrá grissini! majd beszámolsz? Ugye?
TörlésÉn kb. két éve, amióta a fiútesóm hozott egy joghurtkészítő gépet a joghurtot is itthon készítem(aúgy a toplistavezető a joghurtkészítés bejegyzésem a blogon), én is szoktam gyümölcsökkel, müzlivel variálni. Nagyon szépek lettek a fotóid, olyan tisztaságot, természetességet sugallnak:)
VálaszTörlésAmúgy gratula az új bloghoz:)
Kati! Köszönöm! nekem ugyan nincs ilyen gépem, de rendszeresen készül a joghurt itthon.
TörlésA bolti 'gyümölcsös' joghurtok a nyomába sem érnek a házilag összeállítottnak ;-)
VálaszTörlésEz így igaz!
Törlés