2012. február 23., csütörtök

Töltött, rántott kellevél zöldbabbal



Hozom, hozom szépen sorba a recepteket a Kemencetűzről...


Besamellel és darált hússal töltött , rántott kel


Gyakran készítek rántott dolgokat. Tudom, tudom nem a legegészségesebb, de akkor is. Most egyszerűen leforráztam a kelkáposzta leveleit, és besamellel, valamint fűszeres, sült darát hússal töltöttem, majd mint a húst paníroztam és sütöttem. Nem mindenki szereti a kelkáposztát, nekik készült a töltött palacsinta verzió. Minden ua.csak a káposztát sós palacsintára cseréltem.




Zöldbab köretnek

Lobogó, sós vízben roppanósra főzöm a ceruzababot, majd szűrés után rögtön jeges vízbe teszem. Így megmarad roppanósnak. Tejföllel és pörcére sütött bacon szalonnával ízesítem. Sózom, borsozom.
Bónuszként héjában sült krumplit is készítettem.






6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták:-))
    (örülök, hogy sikerült betenni a like dobozt:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis recept, igazán érdekes kombináció! Majd megoszthatjátok velem, hogyan sikerült, medrt én hiába próbákozom a facebook dobozzal...:(

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok:)Igazi friss, zöld!!! Ez kel(l)most nekünk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit! Kell bizony! itt most 7 ágra süt a nap, úgyhogy a kedvünk is szuper!

      Törlés