Töltött, rántott kellevél zöldbabbal
Hozom, hozom szépen sorba a recepteket a Kemencetűzről...
Besamellel és darált hússal töltött , rántott kel
Gyakran készítek rántott dolgokat. Tudom, tudom nem a legegészségesebb, de akkor is. Most egyszerűen leforráztam a kelkáposzta leveleit, és besamellel, valamint fűszeres, sült darát hússal töltöttem, majd mint a húst paníroztam és sütöttem. Nem mindenki szereti a kelkáposztát, nekik készült a töltött palacsinta verzió. Minden ua.csak a káposztát sós palacsintára cseréltem.
Zöldbab köretnek
Lobogó, sós vízben roppanósra főzöm a ceruzababot, majd szűrés után rögtön jeges vízbe teszem. Így megmarad roppanósnak. Tejföllel és pörcére sütött bacon szalonnával ízesítem. Sózom, borsozom.
Bónuszként héjában sült krumplit is készítettem.
Nagyon guszták:-))
VálaszTörlés(örülök, hogy sikerült betenni a like dobozt:-))
:)
TörlésKöszi! próbálkoztam ám!
VálaszTörlésNagyon jó kis recept, igazán érdekes kombináció! Majd megoszthatjátok velem, hogyan sikerült, medrt én hiába próbákozom a facebook dobozzal...:(
VálaszTörlésSziasztok:)Igazi friss, zöld!!! Ez kel(l)most nekünk:)
VálaszTörlésSzia Judit! Kell bizony! itt most 7 ágra süt a nap, úgyhogy a kedvünk is szuper!
Törlés