Sajtkrémes rúd
Régi új receptek projekt 1.
Ugye Ti is találkoztatok már a különböző frissen sült péksüteményeket árusító "fornettis egységekkel".?Van már az mindenhol. De legfőképpen az iskola mellett.:) Már hajnalban megsülnek a finomabbnál finomabb sütikék, hogy amikor csemetéink iskolába menet megéheznek biztosan ne felejtsék el útba ejteni a boltot. Ez nálunk már szinte szertartássá vált. Reggel ébresztő (nehezen), valami reggeliféle itthon és a "Mit csomagoljak tízóraira"? kérdésre általában az a válasz: " Majd veszek fornettit." Bevallom nekem is ízlik a kínálat, de az árak már kevésbé.
Sok péksüteményt próbáltam már itthon "lemásolni", de valljuk be őszintén és tegyük a szívünkre a kezünket: Az nem olyan. Ezt mondja a gyerek is. De ezt a mai próbálkozást máskor is megismétlem. Már csak azért is, mert ez bolti vajas tésztából készült, de szeretnék saját tésztát készíteni.
Sok péksüteményt próbáltam már itthon "lemásolni", de valljuk be őszintén és tegyük a szívünkre a kezünket: Az nem olyan. Ezt mondja a gyerek is. De ezt a mai próbálkozást máskor is megismétlem. Már csak azért is, mert ez bolti vajas tésztából készült, de szeretnék saját tésztát készíteni.
Hozzávalók:
1 csomag (50 dkg) vajas leveles tészta
1 tömlős sajtkrém (bármilyen ízű)
reszelt sajt 2-3 evőkanállal
1 ek tejföl
1-2 ek szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőn kiengedjük(gy.k.) .Összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Sajkrémtől függ, lehet kell bele egy ici-pici liszt, hogy ne legyen nagyon folyós a massza.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. Gondolatban elfelezzük hosszában a lapocskákat, és keresztbe bemetszegetjük. A tölteléket rákanalazzuk a tészta sima felére. Tojással körbe kenjük.Ráhajtjuk a másik felét és jól lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben. tetejét tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és forró sütőben aranybarnára sütjük.
Ez a fajta tészta nagyon bírja az éjszakai hűtőzést. Így simán elkészíthető este,be a hűtőbe, reggel pedig frissen lehet sütni.Aztán viheti a lurkó a suliba.
Én most a hájas tésztába vagyok bele szerelmesedve :) Tegnap a Juditéknál is sütöttem, sajtosat meg lekvárosat is, Ágikának nagyon ízlett:):)
VálaszTörlésKi akarom próbálni itthon hajtogatni a vajas tésztát.
Bár azt hiszem szombaton megint hoz a Pali bácsi hájat .....
Szia! A hájas remek találmány! A tieid pedig gyönyörűek! Áginak puszit küldök! A leveles, hajtogatottat az eredeti ecetes tésztásat?
TörlésImádom ezt a sajtos szálat, annyira jól néz ki a képeiden, hogy tuti elkészítem...:)
VálaszTörlésLilla! Pedig ezek esti képek:)
TörlésFelraktam a blogra, mégegyszer ezerhála érte, nagy siker volt...:)
TörlésNagyon jó recept! Reggelire meg is sütném, de épp kifogytam mindenféle sajtból.
VálaszTörlésTedd el a receptet, majd ha lesz sajtod kipróbálod:)
TörlésNagyon jó lett:-))
VálaszTörlésGesztikém! :)))
TörlésAzt a mindenit! De szerettem én ezt régen, a Fornettinél vettem hasonlót. Köszi az ötletet, mindenképp elkészítem! :-)
VálaszTörlésNekem is onnan az ötlet! A kisfiam nagy fornetti rajongó....
TörlésSzeretem a leveles tésztát!Nagyon jól néz ki!Bármikor megenném:)
VálaszTörlésÉn is! Minden nap készíteném, ha lenne időm!
TörlésJegyeztem! Ez baromi jó!!!
VálaszTörlésViki! Szerintem is!
TörlésMost láttam meg ezt a sajtost nálad. A fiúk mikor kórházban voltak csak ezt voltak hajlandók megenni. Ezt még a hétvégén megcsinálom nagyon tuti!
VálaszTörlés