2012. február 29., szerda

Tejfölös-fokhagymás stangli


Tudom, tudom, hogy itt a tavasz, meg ideje lenne a mértékletes evés bevezetése, meg a fölös kilóktól való megszabadulás, de egy frissen sütött tejfölös -fokhagymás stangli még jól esik egy -egy hidegebb reggelen:)))

Folytatom a multi-projektet. Egészen pontosan a nagy kék T betűvel írt multiban   kapható fokhagymás tejfölös stangli reinkarnációja ez a recept: a csúnya , de finom kategória abszolút győztese. Biztos Ti is kóstoltátok már. Többször megkóstoltuk már az ottani termékeket. És nem mondom, hogy rossz, de szerettem volna kipróbálni, hogy működik -e itthon is. Alaposan szemügyre és ízügyre vettem. Sima tejfölös, fokhagymás íz. Semmi fakszni.

Hozzávalók a tésztához:

3 dl író vagy tej
1 tojás
0,5 dl olaj
2 tk.só
40 dkg liszt
10 dkg graham liszt
2 ek. burgonya főzve , áttörve
1 tk. cukor
2.5 dkg élesztő

Hozzávalók a töltelékhez:

tejföl, fokhagyma, só , bors, sajt 15-20 dkg.

A hozzávalókból tésztát dagasztottam. Lehet kenyérsütő üstjében, vagy sima karos dagasztóval is. Hagytam a duplájára kelni, majd elosztottam a tésztát 10 egyforma részre. Mindegyiket hosszúkásra nyújtottam és feltekertem. Mikor megkeltek újra a stanglik -kb.30 perc- éles pengével jó mélyen bevágtam őket.





Majd a mélyedésekbe kanalaztam a fokhagymás tejfölt. Ami a következő módon készült: kb. 10 evőkanál tejföl jól kikevertem 4-5 gerezd fokhagymával, ízlés szerint sóztam és borsoztam.


Ezután reszelt sajttal beborítottam , a sütőt előmelegítettem és kb. 180-200 fokon sütöttem szép pirosra.


Szép nagy stanglik lettek, és nagyon hasonlított az íze az eredetire. Jó kis vacsora vagy reggeli lehet belőle.


10 megjegyzés:

  1. Én azt a T betüset nem kóstoltam, de ezt szívesen megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen mesés!!!

    A T nagy ihletadó, nálam anno így készült házi fokhagymás kifli :-))

    VálaszTörlés
  3. Én sem kóstoltam a boltit, de a tied annyira guszta, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez az ötleted is...:) Imádom ezt a kiflit is, szóval előbb-utóbb a grissini sorsára jut...:)

    VálaszTörlés
  5. Nem ismerem az eredetit, de ez nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  6. Lányok! Sütésre fel! Tényleg finom:)))

    VálaszTörlés
  7. Biztos megsütöm, köszi a receptet!!!!

    VálaszTörlés