2012. február 24., péntek

Vaníliakrémes, meggyes croissant




Amióta annak a bizonyos "7 nap" nevezetű , irtó nagy népszerűségnek örvendő előrecsomagolt croissantnak beharangozták a reklámját, na azóta készültem megsütni.

Minden elismerésem a marketinges reklámszakembereké. Mennyi ideig tarthatott, még kiagyalták, hogy melyik az az ízkombináció, amiért aztán tutira minden gyerkőc nyifogni fog, hogy neki márpedig az a legújabb, legfinomabb croissant kell....mert hát nem elég a csoki, és a lekvár, van már mellé vanília krém is. És rögtön duplának is nevezik. Na nem a mérete dupla, nem is a krém mennyisége, pedig azt hihetnénk, hanem egyszerűen kétféle massza van belenyomva. Semmi új, ugyanaz a tészta íz, csak van benne fehér krém is.

Ha megvette had vigye........, de megsütve otthon finomabb és egészségesebb is.


Link
Hozzávalók
tészta a jól bevált croissant Gondaanyutól, a sütőport most kihagytam...
vaníliakrém Limarától van, nagyon finom lett, igaz ebbe a mennyiségbe elég volt a fele adag is.
meggyes részhez egyszerű tölteléknek való cukros meggyet kb. 30 dkg-ot egy kevés vízzel felfőztem és 1 evőkanálnyi étkezési keményítővel sűrítettem.




Elkészítés

A vajat összegyúrjuk a liszttel és a hűtőbe tesszük. A vaníliakrémet és a meggyes tölteléket is elkészítjük, kihűtjük. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk. Lisztfüggő, nekem elég 2,5 dl folyadék. A továbbiakban receptben leírtak szerint járunk el . A kis háromszögek töltésénél a vanília és a meggyes töltelékből egyforma arányban pakolunk annyit,amennyivel kényelmesen és esztétikusan fel tudjuk tekerni a tésztát. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Közben lekentem tojással, és előmelegített forró sütőben készre sütöttem.




6 megjegyzés:

  1. Hű, de guszta! Imádom a croissat-t!

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, ez igazán klassz! Ismét egy nagyon ötletes finomság!

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, az a bizonyos 7 nap croissant...meg ki tudja még mi van benne..milyen műanyag adalékok. Sokkal jobb a házi, és ahogy látom ez igazi profi munka. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen...hidrogénezett növényi zsír...és kedves társai...igyekszem sok mindent kiváltani az itthoni sütéssel...nem mindig sikerül. Az ízfokozókat nem mindig lehet űberelni...

      Törlés