Krumplis, tepertős pogácsa





Ha az ember olyan csodálatos ajándékot kap a kisfiától, mint amilyet én, akkor olyan, de olyan finomat kell sütni, hogy csak na:)))
                                               
Már nem emlékszem pontosan mikor alakult ki családunkban a pogácsák iránti rajongás, de bizton mondhatom a kisfiam a legjobb szakértője. Egyszerű és nagyon finom pogácsa sült ma. 
Van nekünk egy nagyon jó hentesünk, ahol apró, pogácsába való  finom tepertőt lehet kapni. Eredetileg sima krumplis pogácsának indult, de egy ősrégi Príma konyha kilőtte a tervemet. Egy nagyon könnyen elkészíthető tepertős-krumplis pogácsa verziót kínál...




 A  recept:
3,5 dkg élesztő
kb.1 dl langyos tej
csipetnyi cukor
2 db krumpli megfőzve
15 dkg tepertő
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
60 dkg liszt
1 kiskanál só
1 tojás sárgája a kenéshez





Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral. A tepertőt apróra vágjuk.A többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk és mint a bejglit feltekerjü. A végeket egymásra hajtjuk és újabb fél óra pihentetés következik. 
Újra kinyújtjuk kb.fél centi vastagra és tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire sorakoztatjuk , lekenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük és forró!!! sütőben sütjük.










Megjegyzések

  1. gyönyörű ajándék, gyönyörű pogácsák! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ez a recept, szép pogácsáid lettek! És itt dícsérem meg a rózsakenyeredet is!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem mi, pogácsarajongók így születtünk! :) Kisfiadnak csodás pogit sütöttél, gondolom, ismét elégedett volt szeretett anyukájával! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon édes bejegyzés, szívet melengető:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy 3 napos kórház után vagyunk:))) Az ajándék, hogy itthon van:)))

      Törlés
  5. Szia Babette! Hiába a gyerekek mindig tudják mivel kedveskedhetnek a legjobban....és hiába...a jó szülők pedig mindig tudják, mi a jó! a gyereküknek!!!

    VálaszTörlés
  6. Még soha nem próbálkoztam tepertős pogácsával, mert félek, hogy a közelébe sem lenne a nagymamám pogácsáinak... De most lehet, hogy kedvem lett hozzá a képeket nézve! Nagyon szép a blogod, tele finomságokkal, gratulálok hozzá! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sem az igazi nagyis pogácsa, de a krumplitól fergetegesen jó az íze, és másnap is puha:)

      Törlés
  7. Hát az biztos ilyen ajándékért ki kell tenni magadért és meg is tetted :) Nagyon finom lehetett :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések