2012. május 13., vasárnap

Málnakrémes máktorta



Nem szeretek túl csicsás tortákat sütni. Nem azért, mert nem szeretnék, hanem azért mert nem igazán tudok.
Itt van helyettem számos remek blog, akik szebbnél szebb tortákat kínálnak.

Ma mégis úgy döntöttem,hogy tortát sütök. Mert reggel igaz, hogy borongós hideg idő volt, de aztán kisütött a nap! Ezt én ugyebár jelnek vettem.....hogy mégiscsak lehet szépet fotózni:)))
A torta nagyon egyszerű és imádom ezt a mákos lapot!!! Pik-pakk megvan, szép, egyenletesen sül, és nagyon könnyű szeletelni is.Ez bizony egy tortánál nem utolsó szempont! ja és csakis azért sütöttem torta formájúra, mert a recept is így adta......

Akár lehetne egy nagy tepsi süti is, ezt a tortát úgy is simán meg lehetne sütni.




Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

Tészta:

4 db tojás
9 dkg cukor
15 dkg liszt
7,5 dkg darált mák
csipet fahéj
egy kis csomag sütőpor 8-10 gr-os

Krém:

35 dkg fagyasztott málna, szeder vagy ribizli (nekem most málna)
7, 5 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
2, 5 dl hideg tejszín
1 kis tejföl 175 gr-os
1, 5 dkg zselatin
7, 5 dkg porcukor




Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A többi száraz anyagot egy külön tálban elkeverjük és a tojáshabhoz adagoljuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 180°-on sütjük sütőpapírral bélelt tortaformában. Ha a lap kihűlt 3 lapra vágjuk.

A krémhez a fagyos gyümölcsöt a cukorral és 2 evőkanál vízzel péppé főzzük. A magok abszolút nem zavarnak, nem is érezni a krémben:))) A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, a péphez adva besűrítjük vele. Langyosra hűtjük.
A zselatint 2 evőkanál vízben megduzzasztjuk , majd forrásig hevítjük. Közben a tejszínből és a cukorból kemény habot verünk.A gyümölcs pépből két lapra vékony réteget kenünk A maradékot hozzákeverjük  a tejszínhabhoz, hozzákeverjük még ,a tejfölt  és a zselatint.
A torta karikát körbe a szélén kibéleljük sütőpapír csíkkal. Az egyik megkent lapot visszatesszük a tortakarikába, rásimítjuk a krém egyik felét. majd ráhelyezzük a másik megkent lapot is. Arra kerül a krém másik fele. Az egészet befedjük a harmadik sima lappal. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Díszíthetjük gyümölccsel  vagy porcukorral is.

ui:
 (porcukrot csakis a kép kedvéért tettem rá!Nálunk mindenki nem szereti, ezért még nem tudom hogyan, de leszedem róla....mondjuk leporszívózom:DDD)




Forrás: Nők Lapja Konyha

24 megjegyzés:

  1. Naaaaaaaaaaaaagyon szép!!!!!

    Fagyi

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon szép és biztos, hogy elképesztően finom is!

    VálaszTörlés
  3. Klassz fotók a süti meg szuper finics lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj Noé! Hol vagyok még én a klassz fotóktól....

      Törlés
  4. Nagyon mutatós, szuper színek és nagyon szívesen megkóstolnám a tortát is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika! Szívesen megkínálnálak! Szeretem ezt a kéket...

      Törlés
  5. Azta! Mást nem is tudok hirtelen mondani...:)

    VálaszTörlés
  6. Ó, de tetszik. Verhetetlen ez a páros. :)

    VálaszTörlés
  7. nagyon jól néz ki, nagyon az én ízvilágom..

    VálaszTörlés
  8. Nahát, nahát, máskor szóljál előre:):) Gyönyörű!

    Azt hittem még emeletes is :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nem voltál a közelben...egyébként szóltam volna:)))

      Törlés
  9. Hű anyám, ez igen!!! Mák és málna egy falatban!!! Juj de szerettem volna :-))

    VálaszTörlés
  10. Na ez nagyon finom lehet! Meggyel is akár....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg! Azt ki is felejtettem a felsorolásból. valószínű azért, mert a házi fagylalttortát azzal csináltam:)

      Törlés
  11. Babette!....csak gratulálni tudok ezekhez a klassz fotókhoz!!! Persze a finomság nélkül ez sem menne, de le a kalappal és igenis klassz fotó egyetértek Noéval!!
    Isteni finom is lehet...

    VálaszTörlés
  12. De szupi!!
    A fotòk nekem is nagyon tetszenek!! Persze a torta is!! :)) Jöhetett volna egy szelettel!

    VálaszTörlés