Málnakrémes máktorta
Nem szeretek túl csicsás tortákat sütni. Nem azért, mert nem szeretnék, hanem azért mert nem igazán tudok.
Itt van helyettem számos remek blog, akik szebbnél szebb tortákat kínálnak.
Ma mégis úgy döntöttem,hogy tortát sütök. Mert reggel igaz, hogy borongós hideg idő volt, de aztán kisütött a nap! Ezt én ugyebár jelnek vettem.....hogy mégiscsak lehet szépet fotózni:)))
A torta nagyon egyszerű és imádom ezt a mákos lapot!!! Pik-pakk megvan, szép, egyenletesen sül, és nagyon könnyű szeletelni is.Ez bizony egy tortánál nem utolsó szempont! ja és csakis azért sütöttem torta formájúra, mert a recept is így adta......
Akár lehetne egy nagy tepsi süti is, ezt a tortát úgy is simán meg lehetne sütni.
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
4 db tojás
9 dkg cukor
15 dkg liszt
7,5 dkg darált mák
csipet fahéj
egy kis csomag sütőpor 8-10 gr-os
Krém:
35 dkg fagyasztott málna, szeder vagy ribizli (nekem most málna)
7, 5 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
2, 5 dl hideg tejszín
1 kis tejföl 175 gr-os
1, 5 dkg zselatin
7, 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A többi száraz anyagot egy külön tálban elkeverjük és a tojáshabhoz adagoljuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 180°-on sütjük sütőpapírral bélelt tortaformában. Ha a lap kihűlt 3 lapra vágjuk.
A krémhez a fagyos gyümölcsöt a cukorral és 2 evőkanál vízzel péppé főzzük. A magok abszolút nem zavarnak, nem is érezni a krémben:))) A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, a péphez adva besűrítjük vele. Langyosra hűtjük.
A zselatint 2 evőkanál vízben megduzzasztjuk , majd forrásig hevítjük. Közben a tejszínből és a cukorból kemény habot verünk.A gyümölcs pépből két lapra vékony réteget kenünk A maradékot hozzákeverjük a tejszínhabhoz, hozzákeverjük még ,a tejfölt és a zselatint.
A torta karikát körbe a szélén kibéleljük sütőpapír csíkkal. Az egyik megkent lapot visszatesszük a tortakarikába, rásimítjuk a krém egyik felét. majd ráhelyezzük a másik megkent lapot is. Arra kerül a krém másik fele. Az egészet befedjük a harmadik sima lappal. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Díszíthetjük gyümölccsel vagy porcukorral is.
ui:
(porcukrot csakis a kép kedvéért tettem rá!Nálunk mindenki nem szereti, ezért még nem tudom hogyan, de leszedem róla....mondjuk leporszívózom:DDD)
Naaaaaaaaaaaaagyon szép!!!!!
VálaszTörlésFagyi
Köszi Fagyi!
TörlésEz nagyon szép és biztos, hogy elképesztően finom is!
VálaszTörlésTényleg finom....
TörlésKlassz fotók a süti meg szuper finics lehetett!
VálaszTörlésjaj Noé! Hol vagyok még én a klassz fotóktól....
TörlésNagyon mutatós, szuper színek és nagyon szívesen megkóstolnám a tortát is!:)
VálaszTörlésErika! Szívesen megkínálnálak! Szeretem ezt a kéket...
TörlésAzta! Mást nem is tudok hirtelen mondani...:)
VálaszTörlésÓ, de tetszik. Verhetetlen ez a páros. :)
VálaszTörlésPetra! szerintem is...
TörlésEgyszerűen nagyszerű! :)
VálaszTörlésnagyon jól néz ki, nagyon az én ízvilágom..
VálaszTörlésAz enyém is...
TörlésNahát, nahát, máskor szóljál előre:):) Gyönyörű!
VálaszTörlésAzt hittem még emeletes is :):)
Köszi! Nem voltál a közelben...egyébként szóltam volna:)))
TörlésHű anyám, ez igen!!! Mák és málna egy falatban!!! Juj de szerettem volna :-))
VálaszTörlés:)))
TörlésNa ez nagyon finom lehet! Meggyel is akár....
VálaszTörlésTényleg! Azt ki is felejtettem a felsorolásból. valószínű azért, mert a házi fagylalttortát azzal csináltam:)
TörlésBabette!....csak gratulálni tudok ezekhez a klassz fotókhoz!!! Persze a finomság nélkül ez sem menne, de le a kalappal és igenis klassz fotó egyetértek Noéval!!
VálaszTörlésIsteni finom is lehet...
De szupi!!
VálaszTörlésA fotòk nekem is nagyon tetszenek!! Persze a torta is!! :)) Jöhetett volna egy szelettel!