Turbolyás zöldsaláta sóskával, virslivel, tojással
Megkezdődött a salátaszezon. A kertben a saláta bokrosodik, a retek gyönyörűen fejlődik.
Ma reggelire lágy tojást szerettem volna főzni. Csak szerettem volna, mert a lágy tojásból nem lett lágy tojás, egészen pontosan kemény tojás lett.:(((
Virsli, tojás, némi pirítós kenyér, és rengeteg zöld!!! Kész a vacsora:)))
Hozzávalók 3 főre:
3 db főtt tojás
3 pár virsli (kicsit megsütve)
egy jó nagy csokor zsenge saláta
1 kis csokor sóska
3 db piros retek
1 kígyóuborka
2-3 db paradicsom
1 fej lila hagyma, vagy 2-3 szál újhagyma
1 kis csokor turbolya
2 dl natúr joghurt
só, bors, citromlé,fokhagyma
pár szelet pirítós
A tojást megfőzzük, a virslit kicsit megpirítjuk 1 ek olajon. Mindkettőt feldaraboljuk.
A zöldségeket apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tojással, virslivel. A kenyér szeleteket megpirítjuk.
A joghurtba ízlés szerint keverünk sót, borsot, citrom kifacsart levét, 1-2 gerezd fokhagymát, egy csokor turbolyát apróra vágva.
A joghurtos öntetet lazán összekeverjük a salátával, pirítóssal tálaljuk. Szeletekben, de akár a saláta tetejére is kockázhatjuk.
Bármilyen zöld fűszert tehetünk a joghurtba. Sőt! Ilyenkor kötelező!!!
Csupa finomság, külön-külön is jöhetnének, de így együtt nagyon guszta és finom! :)
VálaszTörlésHú nagyon guszta, ilyen vacsorát bármikor elpusztítok:)
VálaszTörlésIgen, tényleg saláta szezon van:) Hasonlót készítettünk, színes, gyors, finom és egészséges. Nem is kell több:)
VálaszTörlésJaj, imnádom a salátát...:) Annyira guszta!
VálaszTörlésSaláta bárhol, bármikor!!!
VálaszTörlés