2012. május 11., péntek

Turbolyás zöldsaláta sóskával, virslivel, tojással




Megkezdődött a salátaszezon. A kertben a saláta bokrosodik, a retek gyönyörűen fejlődik.

Ma reggelire lágy tojást szerettem volna főzni. Csak szerettem volna, mert a lágy tojásból nem lett lágy tojás, egészen pontosan kemény tojás lett.:(((

Virsli, tojás, némi pirítós kenyér,  és rengeteg zöld!!! Kész a vacsora:)))

Hozzávalók 3 főre:

3 db főtt tojás
3 pár virsli (kicsit megsütve)
egy jó nagy csokor zsenge saláta 
1 kis csokor sóska 
3 db piros retek 
1 kígyóuborka
2-3 db paradicsom
1 fej lila hagyma, vagy 2-3 szál újhagyma
1 kis csokor turbolya
2 dl natúr joghurt
só, bors, citromlé,fokhagyma
pár szelet pirítós

A tojást megfőzzük, a virslit kicsit megpirítjuk 1 ek olajon. Mindkettőt feldaraboljuk.
A zöldségeket apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tojással, virslivel. A kenyér szeleteket megpirítjuk.
A joghurtba ízlés szerint keverünk sót, borsot, citrom kifacsart levét, 1-2 gerezd fokhagymát, egy csokor turbolyát apróra vágva.
A joghurtos öntetet lazán összekeverjük a salátával, pirítóssal tálaljuk. Szeletekben, de akár a saláta tetejére is kockázhatjuk.

Bármilyen zöld fűszert tehetünk a joghurtba. Sőt! Ilyenkor kötelező!!!


5 megjegyzés:

  1. Csupa finomság, külön-külön is jöhetnének, de így együtt nagyon guszta és finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Hú nagyon guszta, ilyen vacsorát bármikor elpusztítok:)

    VálaszTörlés
  3. Igen, tényleg saláta szezon van:) Hasonlót készítettünk, színes, gyors, finom és egészséges. Nem is kell több:)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, imnádom a salátát...:) Annyira guszta!

    VálaszTörlés
  5. Saláta bárhol, bármikor!!!

    VálaszTörlés