2012. szeptember 21., péntek

Fahéjas sült körte joghurtos krémmel


Almás után körtés...szenvedélyem a körték iránt onthatatlan, de sajnos már a kert utolsó darabjait esszük.A sok kedvenc gyümölcs közül azt hiszem ez a kedvencünk. 
Amikor hétköznap sietősen egy finom, könnyű desszertre vágyunk, ezt igazán érdemes elkészíteni. Finom, könnyű, egyszerű...





Hozzávalók:

4 db körte
fahéj,3-4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
_________________
25 dkg mascarpone
25 dkg joghurt
2 dl tejszín
vanília
rum vagy aroma
cukor ízlés szerint





Elkészítés:

A körtéket megmossuk, magházát kiemeljük. A vágott felüket megszórjuk cukorral, fahéjjal.
Egy tűzálló tálban a vajat felolvasztjuk, és a körtéket hirtelen átsütjük rajta.Forgatva, hogy mindkét oldaluk megsüljön, és sült kéreg keletkezzen rajtuk.
Előtte a krémhez összekeverjük a mascarponét a joghurttal, a vaníliás cukorral. Keverünk hozzá kevés rumot, vagy aromát(ez elhagyható). A tejszínt felverjük, óvatosan a krémhez keverjük. Behűtjük.

A hideg krémet kis tányérokra adagoljuk, és a forró, pirult, fahéjas körtével tálaljuk











2 megjegyzés:

  1. ma nálam is körte volt.le is fényképeztem. egyet fel is raktam.
    mindig rácsodálkozom, milyen csodákat fotózol...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű fotók, és egyszerű, mégis nagyon finom desszert! :) Épp ma ettem hasonlót, csak almával készült és nyers maradt a gyümölcs, a kivájt almahús helyére került egy vaníliás krém, mindez tetézve tejszínhabbal! :)

    VálaszTörlés