Fahéjas sült körte joghurtos krémmel


Almás után körtés...szenvedélyem a körték iránt onthatatlan, de sajnos már a kert utolsó darabjait esszük.A sok kedvenc gyümölcs közül azt hiszem ez a kedvencünk. 
Amikor hétköznap sietősen egy finom, könnyű desszertre vágyunk, ezt igazán érdemes elkészíteni. Finom, könnyű, egyszerű...





Hozzávalók:

4 db körte
fahéj,3-4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
_________________
25 dkg mascarpone
25 dkg joghurt
2 dl tejszín
vanília
rum vagy aroma
cukor ízlés szerint





Elkészítés:

A körtéket megmossuk, magházát kiemeljük. A vágott felüket megszórjuk cukorral, fahéjjal.
Egy tűzálló tálban a vajat felolvasztjuk, és a körtéket hirtelen átsütjük rajta.Forgatva, hogy mindkét oldaluk megsüljön, és sült kéreg keletkezzen rajtuk.
Előtte a krémhez összekeverjük a mascarponét a joghurttal, a vaníliás cukorral. Keverünk hozzá kevés rumot, vagy aromát(ez elhagyható). A tejszínt felverjük, óvatosan a krémhez keverjük. Behűtjük.

A hideg krémet kis tányérokra adagoljuk, és a forró, pirult, fahéjas körtével tálaljuk











Megjegyzések

  1. ma nálam is körte volt.le is fényképeztem. egyet fel is raktam.
    mindig rácsodálkozom, milyen csodákat fotózol...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű fotók, és egyszerű, mégis nagyon finom desszert! :) Épp ma ettem hasonlót, csak almával készült és nyers maradt a gyümölcs, a kivájt almahús helyére került egy vaníliás krém, mindez tetézve tejszínhabbal! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések