2012. szeptember 22., szombat

Lángos





A napokban egyik nagyon kedves fórumozós ismerősöm lángost sütött. Igaz nem láttam vizuálisan, de elképzeltem magam elé és úgy döntöttem, hogy este már nem fogok hozzá, de a hétvégén sütök én is.

Minden adott volt hozzá. Hideg, borongós idő...(jól esett a meleg lángos), forró tea(jól esett a lángoshoz), előételnek a maradék császárgomba leves(jól esett utána a meleg fokhagymás lángos:)))

Nyamm  békebeli lángos receptje alapján sütöttem.Tökéletes, igazi.Mindig ezt a receptet  fogom használni, nem szeretem a hűtős, a kefíres változatot, nekem az túl sűrű, nehéz.





Hozzávalók :

4 dl víz
60 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 dl olaj
1 tk. cukor
1 nagyobb főtt krumpli áttörve, lehűtve
3 dkg élesztő


Elkészítés:

A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem. Olajozott munkalapon, olajozott kézzel 12 egyenlő részre osztom. Kis cipókat formálok belőlük. Olajat forrósítok, és egyenként vékonyra húzgálva a tésztadarabokat kisütöm.
Fokhagymával tálalom.

Fokhagymás kence Nyamm oldaláról:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 dl víz
Örök hála a kence receptért, eddig csak halovány sejtéseim voltak az arányokat illetően.







8 megjegyzés:

  1. Jajj, de gyönyörűek lettek (jól esne most nekem is)
    Azt hiszem, most már nekem is meg KELL csinálnom :)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszépek, mehetnék hozzátok lángosozni? :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom és én is kipróbáltam Nyammm receptjét, nekem sem kell jobb!:)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek lettek! Micsoda képek:) Örülök, hogy ízlett:)

    VálaszTörlés
  5. Máris kenném a fokhagymával! Csodásak!!!

    VálaszTörlés
  6. Én is pont gondolkodtam a hétvégén, hogy lángost sütök, csak sajnos nem jött össze. De a héten biztos nekiállok! Szuper a recept, ismerjük ;) a képek meg még mindig gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés
  7. Csodaszépek, én is kipróbálom ezt a receptet. Vágyom a régi jó lángos ízre.

    VálaszTörlés
  8. Drágaságaim kedvence a lángos...ennél még a fokhagymát is szeretik...másnál szóba sem jöhet! Guszta képek!

    VálaszTörlés