2012. szeptember 28., péntek

Kakaós csiga krémsajttal



Még csak szépen tálalt, beállított fotót sem tudok felmutatni, csak egy tepsi kakaós csigát. 
A tetején Jade remek sajtos krémjével.....kértek?

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
6 dkg olvasztott vaj
6 dkg cukor
2 kisebb tojás, de 1db nagyobb is tökéletes
1 kk só
1 tojás sárgája (fehérje mehet a fagyasztóba , jó lesz a krémesbe:D)
1 ek víz

Elkészítés :
A lisztet tálba szitáljuk , közepébe mélyedést nyomunk és abba morzsoljuk az élesztőt.Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük úgy, hogy az élesztő elkeveredjen a tejben, közben egy kis lisztet is keverünk hozzá. Ezután vékony lisztréteget szórunk rá és és letakarva, meleg helyen kb.15 percig kelesztjük, amíg repedések nem mutatkoznak rajta. A vajat a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, az alaptésztához adjuk és jól kidagasztjuk. Cipóvá formáljuk, letakart tálban langyos helyen duplájára kelesztjük. Még lyukacsosabb lesz, ha még egyszer gyorsan átdagasztjuk, és ismét letakarva 15-30 percig kelesztjük.

A tésztát téglalappá nyújtjuk és megkenjük a következő kakaós krémmel:

5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2-3 evőkanál keserű kakaópor

Feltekerjük és cérna segítségével 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a sütőt előmelegítjük. Ezalatt a csigák is újra szépen megkelnek. 200 fokon szép barnára sütjük.

Tetejüket még forrón megkenjük a következő mázzal:

5 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg krémsajt(házi is nagyon finom, amit tejfölből készítünk)




5 megjegyzés:

  1. Hát ez minden beállítás nélkül is isteni finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, első számú kedvenc. Csináltam már , de ezzel a feltéttel nagyon guszta és mennyei lehet!

    VálaszTörlés
  3. A krémsajtos öntet nagyon izgalmas, de anélkül is irigylem a csigákat.

    VálaszTörlés
  4. Ó, csodásak ezek a képek beállítás nélkül is! :) Hát még a kakaós csigák, úgyhogy igen-igen-igen, kérek szépen! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom puha lett, máz nélkül csináltam, köszi :)

    VálaszTörlés