Bejgli
Évek óta ezt a receptet használom. Talán ez az egyetlen sütemény, amihez nincs családi recept. Nagyikám mindig hagyományos kelt tésztából sütötte a karácsonyi kalácsot. Nem szeretnék sokat írni a bejgliről. Mindenkinek van saját, jól bevált receptje. Nekem ez lett az.
Ne idegeljük magunkat azon, hogy kireped, vagy sem... Olykor kifolyik a töltelék, kireped a tészta, és lehet a közepe is nyers marad. Én például minden évben megfogadom, hogy nem nyújtom túl vékonyra....és mégis vékonyra nyújtom, annyira, hogy nem látszik, csak a töltelék....süssük örömmel és legyünk büszkék a saját sütésű bejglinkre.
Hozzávalók:
6 db bejglihez
90 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12.5 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2.5 dkg élesztő,
1 dkg só,
2 db tojássárgája ,
és 1 dl hideg főzőtejszín valamint kb. 2 dl hideg víz
Töltelék:
( 6 db bejglihez )
85 dkg mák vagy dió,
50 dkg kristálycukor,
15 dkg zsemlemorzsa
mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg
0.5 liter víz
A vizet a cukorral forraljuk. Ezután a többi hozzávalóval összekeverjük. Kihűtjük. Célszerű előző nap elkészíteni.
További fontos információkat az alábbi linken találtok.Érdemes minden instrukciót betartani...garantált lesz a győzelem....
Recept ötlete INNEN
Nagyon szép márványos lett, és gyönyörűen fotóztad! :)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, wow!
VálaszTörlésÉn is ezt a receptet használom, nagyon tuti :)