2012. december 17., hétfő

Csokoládés korong



Csokoládés korong. Szederlekvár, csokimáz, omlós linzertészta. Kell ennél több?
A recept a linzer mintájára készült. Dió és kakaópor hozzáadásával.


Hozzávalók:

30 dkg liszt ebből mínusz 1 evőkanál, helyette keserű kakaópor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg darált dió
fél teáskanál sütőpor 
1 nagy evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 kis üveg szeder, málna, ribizli lekvár valamelyike
1 tábla étcsoki + kevés étolaj a bevonáshoz.


Elkészítés:

A lisztet a lágy vajat, sót, cukrot , diót , kakaóport összemorzsoljuk. A tejfölt, tojás sárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Felhasználásig, de legalább 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval korongokat szaggatunk. 
Szilikonos sütőpapírra pakoljuk 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt lekvárral 1-1 darabot összeragasztunk, olvasztott csokiba mártjuk.





7 megjegyzés:

  1. Én is készülök Islert sütni karácsonyra:) Csodásak azok a kék angol porcelánok:)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, de szép tànyérkàk!!! Imádom a kéket!! Hát még az islert!! :D

    VálaszTörlés
  3. nekem is kedvenc sütim az isler. de még sosem sütöttem. nálunk rácsos süti van mostanában mákos és diós.

    VálaszTörlés
  4. Ez linzer és nem isler. Az igazi islerben darát mandula van...

    Üdv:

    Margó

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy rögtön lehet fogyasztani, vagy várni kell pár napot amíg a tésztája megpuhul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg várni kell egy napot, akkor lesz igazán puha..

      Törlés