Csokoládés korong
Csokoládés korong. Szederlekvár, csokimáz, omlós linzertészta. Kell ennél több?
A recept a linzer mintájára készült. Dió és kakaópor hozzáadásával.
Hozzávalók:
30 dkg liszt ebből mínusz 1 evőkanál, helyette keserű kakaópor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg darált dió
fél teáskanál sütőpor
1 nagy evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 kis üveg szeder, málna, ribizli lekvár valamelyike
1 tábla étcsoki + kevés étolaj a bevonáshoz.
Elkészítés:
A lisztet a lágy vajat, sót, cukrot , diót , kakaóport összemorzsoljuk. A tejfölt, tojás sárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Felhasználásig, de legalább 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval korongokat szaggatunk.
Szilikonos sütőpapírra pakoljuk 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt lekvárral 1-1 darabot összeragasztunk, olvasztott csokiba mártjuk.
Én is készülök Islert sütni karácsonyra:) Csodásak azok a kék angol porcelánok:)
VálaszTörlésSzépségesek!
VálaszTörlésJujj, de szép tànyérkàk!!! Imádom a kéket!! Hát még az islert!! :D
VálaszTörlésnekem is kedvenc sütim az isler. de még sosem sütöttem. nálunk rácsos süti van mostanában mákos és diós.
VálaszTörlésEz linzer és nem isler. Az igazi islerben darát mandula van...
VálaszTörlésÜdv:
Margó
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy rögtön lehet fogyasztani, vagy várni kell pár napot amíg a tésztája megpuhul?
VálaszTörlésElvileg várni kell egy napot, akkor lesz igazán puha..
Törlés