Sajtos rúd






Tegnap Zazálea sajtos rúd receptet keresett. Sürgősen. Ő már csak ilyen....szerethetően őszinte, hihetetlenül sokoldalú, és bár személyesen nem találkoztunk az éteren át is érzem, hogy egy fantasztikus ember. Minden mondatával meglep,minden írásával rámutat, hogy emberek vagyunk vágyakkal, emlékekkel, ígéretekkel..... minden "Napi" fotójával olyan újat mutat, hogy várom minden nap.....utálom a közhelyeket, imádom az egyéniségeket. Ő az...minden porcikájában........
.......nem gasztroblogger interjú ez, nem is reklám, és nem is bemutatás, csak egyszerűen egy érzés. Mert amikor karácsonykor kék kedvenc konyhaszekrényét kaptam fotóajándékba nem volt alkalmam megköszönni. De most van. Köszi....minden értelemben köszi. 
  

Olyan ez a recept, mint egy szép mese. Mindig eszedbe jut...... Beleivódott emlékeimbe oly sok más kedvességgel együtt K. Marika néni receptje.





Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg fagyos zsír
1 tojás
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
tej amennyit felvesz
10-20 dkg reszelt sajt
tojás a tetejére



Elkészítés:

A liszthez adjuk a sót, cukrot, élesztőt belemorzsoljuk,  nem kelesztjük meg előtte. A zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajt felét és tejjel összegyúrjuk. A tej mennyisége a zsírtól függ. Én házi zsírral szoktam gyúrni, úgy az igazi. 1 órát pihentetjük hűvös helyen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, derelye vágóval csíkokra szeljük, vagy perec szaggatóval kiszaggatjuk. Én ilyenkor szoktam tojással lekenni, reszelt sajttal megszórni, utána tepsire pakoljuk. A sütőt előmelegítjük, forró sütőben sütjük aranybarnára.

 Omlós lesz, mint a régi zsúrpogácsák, olyan szájpadlásra tapadós...istenség :)





Megjegyzések

  1. A zsírtól a tésztájában tényleg nagyon finom omlós lehet, viszem ezt a receptedet is! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindig megmarad a zsírom, kipróbálom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben volt egy ilyen receptem,és most ez jó lesz újból .Én leszoktam irni a konyhába viszem ki szóval vasárnap meg sütöm.


      Törlés
  3. A liszthez adjuk a sót, cukrot, élesztőt belemorzsoljuk, nem kelesztjük meg előtte. A zsírral elmorzsoljuk. -ez mit jelent?össze kell az eddigieket morzsolni?

    VálaszTörlés
  4. Köszi az isteni receptet, már régóta keresek a kétéves kislányomnak egy PUHA sós nassolni valót, de mindeddig hiába...ennek most nagyon örülök! Ja és megsütöttem és mindent vitt!!! :) Kb fél óra alatt elkapkodtuk és finom volt mellé az ecetes-chillis lilahagyma! :) További sok sikert a bloghoz! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy ízlett, és sikert aratott. Már megérte leírnom...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések