Vaníliakrémes, meggyes croissant




Amióta annak a bizonyos "7 nap" nevezetű , irtó nagy népszerűségnek örvendő előrecsomagolt croissantnak beharangozták a reklámját, na azóta készültem megsütni.

Minden elismerésem a marketinges reklámszakembereké. Mennyi ideig tarthatott, még kiagyalták, hogy melyik az az ízkombináció, amiért aztán tutira minden gyerkőc nyifogni fog, hogy neki márpedig az a legújabb, legfinomabb croissant kell....mert hát nem elég a csoki, és a lekvár, van már mellé vanília krém is. És rögtön duplának is nevezik. Na nem a mérete dupla, nem is a krém mennyisége, pedig azt hihetnénk, hanem egyszerűen kétféle massza van belenyomva. Semmi új, ugyanaz a tészta íz, csak van benne fehér krém is.

Ha megvette had vigye........, de megsütve otthon finomabb és egészségesebb is.


Link
Hozzávalók
tészta a jól bevált croissant Gondaanyutól, a sütőport most kihagytam...
vaníliakrém Limarától van, nagyon finom lett, igaz ebbe a mennyiségbe elég volt a fele adag is.
meggyes részhez egyszerű tölteléknek való cukros meggyet kb. 30 dkg-ot egy kevés vízzel felfőztem és 1 evőkanálnyi étkezési keményítővel sűrítettem.




Elkészítés

A vajat összegyúrjuk a liszttel és a hűtőbe tesszük. A vaníliakrémet és a meggyes tölteléket is elkészítjük, kihűtjük. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk. Lisztfüggő, nekem elég 2,5 dl folyadék. A továbbiakban receptben leírtak szerint járunk el . A kis háromszögek töltésénél a vanília és a meggyes töltelékből egyforma arányban pakolunk annyit,amennyivel kényelmesen és esztétikusan fel tudjuk tekerni a tésztát. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Közben lekentem tojással, és előmelegített forró sütőben készre sütöttem.




Megjegyzések

  1. Hű, de guszta! Imádom a croissat-t!

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, ez igazán klassz! Ismét egy nagyon ötletes finomság!

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, az a bizonyos 7 nap croissant...meg ki tudja még mi van benne..milyen műanyag adalékok. Sokkal jobb a házi, és ahogy látom ez igazi profi munka. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen...hidrogénezett növényi zsír...és kedves társai...igyekszem sok mindent kiváltani az itthoni sütéssel...nem mindig sikerül. Az ízfokozókat nem mindig lehet űberelni...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések