Bodzavirág palacsintatésztában




Végre nálunk is megkezdődött a bodza szezon. Kicsit megkésve, talán mert hidegebb pontján élünk az országnak, vagy a csuda tudja, de kezdtem kétségbe esni amikor 2 hete már  bodzás receptekkel volt tele minden. 
Minden szabadon szedhető növényért képesek vagyunk bárhová, bármi áron elmenni. Legyen az egy ízletes vargánya a legeslegtöviskesebb bokor alján, vagy az egekbe szökő bodzabokor.
Amíg virágzik, mi biztos, hogy kifogyhatatlanul szedjük. Szörpnek, ivólének, teának szárítva, vagy csak ilyen egyszerű desszertnek, mint ez a palacsintás virág.

A készítése végtelenül egyszerű....:)


........végy egy adag sűrű palacsintatésztát, a bogaraktól kirázogatott bodzavirág fejeket mártsd bele, jól megnyomkodva, hogy mindenhová kerüljön a masszából, majd forró olajban süsd ki. Amikor beleteszed az olajba, nyomkodd le, hogy szétterüljön a virág feje.Ha az egyik oldala megpirult, villával fordítsd meg a száras oldalára, és lenyomva tartva pár másodpercig azt is süsd... Alaposan porcukrozd meg! Ez alapszabály!!! Majd mindegyik kisült virágot csepegtess meg pár csepp citromlével. Ettől még finomabb lesz.A virágokon érdemes rajtahagyni egy kicsi szárat, így könnyebb mártogatni és fogyasztani is. Csak egyszerűen megfogod a kisült virág szárát és megeszed. 

 A vastagabb szárat és szár ereket nem kell megenni:DDD









Megjegyzések

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Na még egyszer! Én most csináltam először...isteni finom!
    http://www.szememtukreben.blogspot.com/2012/05/inycsiklando-bodzaviragzata.html
    Én fahéjas cukorba mártogattam, citromosan még nem hallottam, de ki fogom próbálni!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, és finom! Évekkel ezelőtt ettem utojára, meg is feledkeztem róla, jó, hogy hoztad! :)

    VálaszTörlés
  4. Ên még sosem ettem ilyet....de ha ennyire finom...:) Most szörpre gyúrok...Ami azr illeti, egy jó vargányagombáért én is elmennék a világ végére....:D Neked van vmi tutti lelőhelyed?? Régebben a Mátrába kirándultam sokat...ott akadt egy-kettő....

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon finom nasi! ettem már, de én még nem készítettem ilyet. Idén már elmarad, mert nálunk már elvirágzik a bodza.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések