Fordított muffin torta gyömbéres sárgabarack szósszal
Kedvenc muffin receptem most torta formában. Nagyon szeretjük, az olvadt csokidarabokat a frissen sült tésztában, a szezámmaggal pedig igazán jól harmonizál.
Hozzávalók:
Stahl féle csokis muffin
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
fél csomag sütőpor
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé , nálam 2 db Sport szelet, a régi, hagyományos csomagolású, ezüst papíros
-nekem még kellett hozzá egy löttyintésnyi tej
a tortaforma aljára:
szezámmag
1 kis üveg sárgabarack dzsem
pár kanál 100%-os narancslé
kevés reszelt gyömbér
A szezámos torta ihlete innen innen.
Elkészítés:
A cukrot a tojással és az olvasztott vajjal kikavarjuk, majd a száraz hozzávalókkal is alaposan összevegyítjük. A végén beleforgatjuk az apróra vágott csokidarabokat. Egy 22 cm kerek tortaformát vajjal vastagon kikenünk,megszórjuk szezámmaggal, belekanalazzuk a masszát és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A hagyományos Sport szelet nagyon-nagyon finom benne....
Amíg sül a torta a dzsemet kikeverjük a narancslével(ez el is hagyható, ha sűrű szószt szeretnénk) belereszeljük a gyömbért. Pár percig összefőzzük, kihűtjük.
A megsült tortát a gyömbéres szósszal tálaljuk.
A szezámos torta ihlete innen innen.
Hogy is tudod ilyen szépen összeválogatni a fotó tárgyait? Nagyon tetszik a süti és a képek is:) Mentettem is:)
VálaszTörlésAz előző megjegyzéshez fűző személynek Katinak írom...úgy, hogy Babettének van szép érzéke, jó rálátása a fotózáshoz és jó ízlése és ami még fontos gyűjtött tárgyak és egyéb kiegészítők. De ezt te is tudod és látod!!! Faljuk a szemünkkel a finomságait...
VálaszTörlésNagyon-nagyon-nagyon!!! A torta is, és a képek is! (A képek most különösen tetszenek, nagyon jó ez a kékes-szürkés színvilág!) :)
VálaszTörlés