2012. augusztus 9., csütörtök

Fordított muffin torta gyömbéres sárgabarack szósszal


Kedvenc muffin receptem most torta formában. Nagyon szeretjük, az olvadt csokidarabokat a frissen sült tésztában, a szezámmaggal pedig igazán jól harmonizál.





Hozzávalók:

 Stahl féle csokis muffin


 15 dkg liszt
 2 tojás
 15 dkg vaj
 15 dkg cukor
 3 evőkanál barackíz
 fél csomag sütőpor
 5 dkg keserű kakaópor
 5 dkg tört étcsokoládé , nálam 2 db Sport szelet, a régi, hagyományos csomagolású, ezüst papíros
 -nekem még kellett hozzá egy löttyintésnyi tej

a tortaforma aljára:

1-2 evőkanál vaj
szezámmag
1 kis üveg sárgabarack dzsem

pár kanál 100%-os narancslé
kevés reszelt gyömbér
Elkészítés: 

A cukrot a tojással és az olvasztott vajjal kikavarjuk, majd a száraz hozzávalókkal is alaposan összevegyítjük. A végén beleforgatjuk az apróra vágott csokidarabokat. Egy 22 cm kerek tortaformát vajjal vastagon kikenünk,megszórjuk szezámmaggal, belekanalazzuk a masszát és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A hagyományos Sport szelet nagyon-nagyon finom benne....
Amíg sül a torta a  dzsemet kikeverjük a narancslével(ez el is hagyható, ha sűrű szószt szeretnénk) belereszeljük a gyömbért. Pár percig összefőzzük, kihűtjük.
A megsült tortát a gyömbéres szósszal tálaljuk.






A szezámos torta ihlete innen innen.

3 megjegyzés:

  1. Hogy is tudod ilyen szépen összeválogatni a fotó tárgyait? Nagyon tetszik a süti és a képek is:) Mentettem is:)

    VálaszTörlés
  2. Az előző megjegyzéshez fűző személynek Katinak írom...úgy, hogy Babettének van szép érzéke, jó rálátása a fotózáshoz és jó ízlése és ami még fontos gyűjtött tárgyak és egyéb kiegészítők. De ezt te is tudod és látod!!! Faljuk a szemünkkel a finomságait...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon-nagyon!!! A torta is, és a képek is! (A képek most különösen tetszenek, nagyon jó ez a kékes-szürkés színvilág!) :)

    VálaszTörlés