Sült őszibarackos fagyi
Az őszibarack fa , ami az udvarunkon áll talán 6-7 éves. Gyönyörű, zamatos barackokat terem, és minden este amikor elsétálunk mellette nem győzünk betelni az illatával:) Persze Pamacs kutyánknak is tetszik, mert a lelógó ágakat folyton rágcsálja a gyerekek biciklijének ülésével együtt....:)))
Most, amikor a bejegyzést írom szakad az eső, és nincs 15 foknál több....de ez a fagyi akkor is jól esik, mert a karamellizált sült őszibarack hihetetlenül selymessé teszi.
Hozzávalók:
6-7 őszibarack
a tetejére 2-3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk, magját eltávolítjuk, hőálló edénybe rakjuk a vágásokkal felfelé. megszórjuk a cukor,vaníliás cukor keverékével és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ez kb. 30 perc.
Kihűtjük, közben a héját nagyjából leszedjük. Én nem pucoltam, meg teljesen, szeretem a kis darabkákat benne.Ha kihűlt boitmixerrel pürésítjük az edény alján lévő karamellizálódott cukros levet se öntsük ki, keverjük azt is a barackhoz.. A tejszínt a cukorral tejföl sűrűségűre verjük, belekeverjük a sült barackos masszát. Edénybe kanalazzuk,fagyasztjuk, majd fogyasztjuk:)
A fagyihoz készítettem tölcséreket, kis tálkákat is, mégiscsak finomabb abból csemegézni....
Hozzávalók 3-3 tölcsérhez , tálkához:
5 dkg liszt
2,5 dkg lágy vaj
2 dkg porcukor
1 tojás fehérje
csipet só
késhegynyi sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük, az ostyasütőt felmelegítjük. A tálkákhoz 1 kávéskanálnyi, a tölcsérekhez 2 kávéskanálnyi masszát teszünk egyesével az ostyasütőbe. 1 percig sütjük mindkét oldalát. Késsel leválasztjuk a sütőről, és még melegen meghajtjuk. A tálkákat egy lefordított kis csésze tetejére simítjuk, ott tartjuk pár másodpercig. A tölcséreket hajtjuk, aljukat még melegen összecsípjük, hogy a fagyi ne follyon ki.
Az elkészült fagyit ezekben tálajuk.
A fagyi ötlete innen
Egyszerűen isteni:)
VálaszTörlésIstenem, ez a karamellizált őszibarack nagyon finom lehet benne! És nagyon jók a tálkák és tölcsérek is! :)
VálaszTörlésMost kaptam egy láda barackot. Fagyit is akartam belőle csinálni, de de az már tuti, hogy inkább ezt fogom kipróbálni! Isteni lehet :)
VálaszTörlésSütve is nagyon guszta, szerintem addig kóstolgatnám, míg nem maradna a fagyira... Nagyon guszta!
VálaszTörlésJól néz ki! :)
VálaszTörlésItt most épp süt a nap, és dobtam egy hátast a mesés fagylaltodtól meg az őrületes fotóidtól :-)
VálaszTörléselég a fagyasztóba tenni v lehet fagyigépben is krémesíteni?
VálaszTörlésDolgozom reggeltől-estig, és finomabbnál finomabb dolgokat találok itt kérem szépen!
VálaszTörlésA sült őszibarack nagyon gusztán néz ki....a fagyi nem is tűnik bonyolultnak...még sosem készítettem....
Pamacs tényleg jóban lenne Bonifáccal....két kópé kis helyen is megfér...:DD
A fotók idecsaltak, de a tartalom is isteni!:)
VálaszTörlésEzt mentettem a nyárra.
VálaszTörlésJól teszed, mert isteni finom!
TörlésIsteni finom ez fagyi!Imádjuk!
VálaszTörlésLenne egy nem fagyis kérdésem:a fehér kőasztalon van egy kovácsoltvas ,,szerkentyű",nagyon tetszik ,de mire használható?:)Köszi!
A fehér kőasztal egy szalonnasütő, ami éppen a fotón le van fedve. A kovácsoltvas pedig a bográcstartó.
Törlés