2012. augusztus 11., szombat

Sült őszibarackos fagyi




Az őszibarack fa , ami az udvarunkon áll talán 6-7 éves. Gyönyörű, zamatos barackokat terem, és minden este amikor elsétálunk mellette nem győzünk betelni az illatával:) Persze Pamacs kutyánknak is tetszik, mert a lelógó ágakat folyton rágcsálja a gyerekek biciklijének ülésével együtt....:)))

Most, amikor a bejegyzést írom szakad az eső, és nincs 15 foknál több....de ez a fagyi akkor is jól esik, mert a karamellizált sült őszibarack hihetetlenül selymessé teszi.





Hozzávalók:

6-7 őszibarack
a tetejére 2-3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
10 dkg porcukor


Elkészítés:

Az őszibarackokat megmossuk, magját eltávolítjuk, hőálló edénybe rakjuk a vágásokkal felfelé. megszórjuk a cukor,vaníliás cukor keverékével és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ez kb. 30 perc.
Kihűtjük, közben a héját nagyjából leszedjük. Én nem pucoltam, meg teljesen, szeretem a kis darabkákat benne.Ha kihűlt boitmixerrel pürésítjük az edény alján lévő karamellizálódott cukros levet se öntsük ki, keverjük azt is a barackhoz.. A tejszínt a cukorral tejföl sűrűségűre verjük, belekeverjük a sült barackos masszát. Edénybe kanalazzuk,fagyasztjuk, majd fogyasztjuk:)





A fagyihoz készítettem tölcséreket, kis tálkákat is, mégiscsak finomabb abból csemegézni....

Hozzávalók 3-3 tölcsérhez , tálkához:

5 dkg liszt
2,5 dkg lágy vaj
2 dkg porcukor
1 tojás fehérje
csipet só
késhegynyi sütőpor

A hozzávalókat összekeverjük, az ostyasütőt felmelegítjük. A tálkákhoz 1 kávéskanálnyi, a tölcsérekhez 2 kávéskanálnyi masszát teszünk egyesével az ostyasütőbe. 1 percig sütjük mindkét oldalát. Késsel leválasztjuk a sütőről, és még melegen meghajtjuk. A tálkákat egy lefordított kis csésze tetejére simítjuk, ott tartjuk pár másodpercig. A tölcséreket hajtjuk, aljukat még melegen összecsípjük, hogy a fagyi ne follyon ki.
Az elkészült fagyit ezekben tálajuk.

 




A fagyi ötlete innen

13 megjegyzés:

  1. Istenem, ez a karamellizált őszibarack nagyon finom lehet benne! És nagyon jók a tálkák és tölcsérek is! :)

    VálaszTörlés
  2. Most kaptam egy láda barackot. Fagyit is akartam belőle csinálni, de de az már tuti, hogy inkább ezt fogom kipróbálni! Isteni lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Sütve is nagyon guszta, szerintem addig kóstolgatnám, míg nem maradna a fagyira... Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Itt most épp süt a nap, és dobtam egy hátast a mesés fagylaltodtól meg az őrületes fotóidtól :-)

    VálaszTörlés
  5. elég a fagyasztóba tenni v lehet fagyigépben is krémesíteni?

    VálaszTörlés
  6. Dolgozom reggeltől-estig, és finomabbnál finomabb dolgokat találok itt kérem szépen!
    A sült őszibarack nagyon gusztán néz ki....a fagyi nem is tűnik bonyolultnak...még sosem készítettem....
    Pamacs tényleg jóban lenne Bonifáccal....két kópé kis helyen is megfér...:DD

    VálaszTörlés
  7. A fotók idecsaltak, de a tartalom is isteni!:)

    VálaszTörlés
  8. Isteni finom ez fagyi!Imádjuk!
    Lenne egy nem fagyis kérdésem:a fehér kőasztalon van egy kovácsoltvas ,,szerkentyű",nagyon tetszik ,de mire használható?:)Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fehér kőasztal egy szalonnasütő, ami éppen a fotón le van fedve. A kovácsoltvas pedig a bográcstartó.

      Törlés