2012. augusztus 1., szerda

Bazsalikomos zöldbableves morzsolt juhtúróval


Egy tartalmas és mégsem nehéz zöldbabos étel.A zöld fűszerek a bazsalikom és a kapor  remekül illenek ehhez a leveshez, tartalmasabbá tehetjük friss gombával és egy ropogós szelet friss kenyérrel.

 Hozzávalók:


2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 szál póréhagyma
3 szem újkrumpli
25 dkg zöldbab
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
fél zeller gumó
2-3 szár zeller zöld
1 paszternák
1-1 evőkanál apróra vágott kapor és bazsalikom
só, bors 
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
juhtúró, vagy kecskesajt





Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.A zellerszárat is feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Közben hozzátesszük a vajat is.Rátesszük a zöldségeket 4-5 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt fövéstől számítva 15-20 percig főzzük, addig, amíg megpuhul. Hozzátesszük a zöld fűszereket. A tejfölt a liszttel  és egy kevés vízzel simára keverjük. A fövő levesből 1 szedőkanálnyit hozzáteszünk a tejfölös masszához. Alaposan összekeverjük, majd a levest behabarjuk. Jól kiforraljuk, ha szükséges ízesítjük még. Tálaláskor friss juhtúrót, vagy kecskesajtot morzsolunk a tetejére.

                                 
                                               



A recept megjelent a Kifőztük augusztus számában                                           

5 megjegyzés:

  1. Jaj ez nagyon finom lehet! Ki kell, hogy próbáljam. A múlt héten fejtett babfőzeléket kívántam meg rávágott lilahagyma karikákkal és bazsalikommal. Ízlett. Ez is tuti ízleni fog. Köszike.

    VálaszTörlés
  2. szeretem a juhtúrót, de még levesbe morzsolva sosem ettem, ki fogom próbálni

    VálaszTörlés
  3. Jajj ez mennyei párosítás:)

    VálaszTörlés
  4. A juhtúró levesbe nagyon finom! Így elkészítve is izgalmas lehet, amit fokoz a bazsalikom. Kipróbálók közé mentve:)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a képek, a leveskéd pedig isteni finom lehet, nagyon tudnám szeretni! :)

    VálaszTörlés