Fahéjas körtekrémleves


Az anyukám kertjében legalább három féle körtefa van. Egyik zamatosabb , mint a másik. Igaz, már a fa nagyon öreg azt hiszem a legelsőt a 60-as években ültette még nagyapám, amikor elkezdődött az építkezés. De a jó öreg fa még most is terem. A legeslegfinomabb pusztán vajas kenyérrel elmajszolni ozsonnára, de édességnek, levesnek, befőttnek dzsemnek is kitűnő. Én nagyon szeretem aszalva is...

Ez a leves hidegen finom igazán. Főzni is potom 5-8 percig kell, amíg megpuhulnak a körteszeletek:)))



Hozzávalók:
60 dkg körte pucolva , tisztán mérve
fél liter víz
1 kis rúd fahéj, 2-3 db szegfűszeg
3 evőkanál cukor
csipet só
2 dl tejszín
2 dl tejföl


 Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. Felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a sót a cukrot a fahéjat, a szegfűszeget. nagy lángon 5-8 percig főzzük. Kiemeljük a fűszereket. Botmixerrel pürésítjük. Kicsit hűlni hagyjuk. A tejfölt, a tejszínt hozzáöntjük, és ezekkel a hozzávalókkal is alaposan elkeverjük a levest. Ízlés szerint tehetünk hozzá még cukort, őrölt fahéjat. Ki hogyan szereti.Hűtőbe téve tálalásig jól behűtjük. Tejszínhabbal, aszalt körte szeletekkel gazdagíthatjuk. Én most egyszerű vajas leveles tésztát sütöttem hozzá fahéjas cukorral.



Megjegyzések

  1. Nincs körtefánk, így ha körte kerül a konyhába az gyorsan meg lesz "eszve ", vagy el kell dugni, mert mindenki szereti, kicsik nagyok egyaránt.

    Egyébként meg mindenféle gyümölcsös ételt szeret a család....

    VálaszTörlés
  2. Csodás képek, csodás leves, és nagyon ötletes a "levesbetét"! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, megint olyan szépek a képek is :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megtetszett! El is készítettem. Most hűl. :)

    VálaszTörlés
  5. Rég jártam erre, de ahogy tehetem mindig megnézem a lemaradásom...:)) Fahéj és körte....csak finom lehet!!! Èdesanyád kertje egy csoda....sok finomság terem ott, ahogy látom....:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések