Mángoldos sertésszűz leveles tésztában magyaros körettel



Nagy rajongói vagyunk a friss zöldségeknek. Szeretjük a hússal, tésztával kombinálni. A mángold gyönyörű a kertben. Nem győzöm felhasználni. Ez egy igazán könnyű és finom ebéd.

Ezzel a receptemmel szeretnék nevezni a Nyárikonyha rendezte: Zöldfűszerek és levélzöldek  VKF 51. fordulójára.






Hozzávalók a sertésszűzhöz

80 dkg sertés szűz pecsenye
4 db 10*20 cm-re nyújtott kész vajas leveles tészta
1 evőkanál olaj
1 csokor zsenge mángold, vagy8 db kelkáposzta levél
só, bors


Elkészítés:
A szűzpecsenyét előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk az 1 evőkanál olajon serpenyőben körbesütjük. Előkészítjük a zöldeket. A mángold vastagabb szárát levágjuk. Forró fövő vízbe mártjuk pár másodpercre. Így könnyebben tekerhető, és hamarabb megpuhul sülés közben.A tésztára fektetjük a zöld leveleket,rá a húst. Betekerjük .A végeket aláhajtjuk,tetejét  villával  megszurkáljuk, tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 200 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók a körethez:

fél kg paradicsom
fél kg paprika
3 nagy fej vöröshagyma  
2 dl tejföl
10 dkg húsos szalonna
kapor

Elkészítés:

A paprikát , paradicsomot felkarikázzuk. Félretesszük. A szalonnát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben kisütjük. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk, vagy reszeljük. A kisült hagymapörcöt kiszedjük a zsiradékból, félretesszük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd ráöntjük a tejfölt. Felfőzzük, sózzuk borsozzuk, végül megszórjuk frissen vágott kaporral.
Tálaláskor felszeleteljük a sült húst, tányérra  rendezzük, mellé tesszük a  a paradicsom, paprika karikákat.Rá halmozzuk a tejfölös hagymamártást, megszórjuk a szalonnapörccel esetleg még friss kaporral.



A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában



Megjegyzések

  1. nagyon jól néz ki! nagyon jó kombináció! köszi

    VálaszTörlés
  2. Tudod Babette...nekem olyan érzetet keltesz a képeiddel, mint Jamie Oliver!!! Minden kép falusi, természetes, ínycsiklandó és teljesen mindegy mit tennél elém én jóízűen megenném!!! Csak gratulálni tudok, mert ezek bárhol megállnák a helyüket...neked ott a helyed!!! Puszillak

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések