Diós adventi teakeksz






Amikor megláttam még tavaly Colors in The Kitchen oldalán ezeket a helyes kis sütiket azonnal beleszerettem. Tüneményesen kedves, mindent elmond a karácsonyról. Én is megsütöttem. Mandula helyett dióval, és fehér liszttel. Igazi teakeksz...
  

Hozzávalók:

25 dkg liszt
10dkg őrölt dió
15 dkg nád porcukor
1 tk sütőpor
1 tojás
12,5 dkg vaj
1.5 ek 20%-os tejföl
1 ek holland kakaópor

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a diót, cukrot és sütőport. A vajat megolvasztjuk, a tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt. Mindent a lisztes keverékhez adunk. Összegyúrjuk.
A tésztát ketté osztjuk. Feléhez hozzáadjuk a kakaót. 4-5 mm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a két színt egyforma vastagságúra Egy pohár segítségével köröket formázunk, majd a közepét csillag, fenyő, vagy bármilyen karácsonyi kiszúróval kiszúrjuk.  Felcseréljük a fehér és kakaós csillagokat a körök közepében . Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben kb. 180 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.






  Minden kedves olvasómnak áldott adventot kívánok....

Megjegyzések

  1. Ilyet én is épp ma néztem ki egy aprósütis könyvben:) Nagyon mutatós:)

    VálaszTörlés
  2. A kakaót nem az összegyúrás előtt kellene beletenni? Miután összegyúrjuk, már nem lehet olyan jól eloszlatni benne. Mi úgy szoktuk, hogy a liszttel keverjük el, és így el lehet dolgozni benne a kakaót csomómentesen.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ötletet.Egyszerű és mutatós.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések