2015. augusztus 24., hétfő

Gesztenyelisztes ravioli aszalt meggyes túróval töltve


A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a tésztához:
20 dkg BL55 liszt
3 tojás
1 csipet só
a töltelékhez:
20 dkg túró
2 evőkanál apró szemű zabpehely
2 evőkanál tejföl
10 dkg aszalt meggy
7 dkg cukor

a tálaláshoz:
porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj

A lisztekből, a sóból és a tojásból tésztát gyúrunk (a tojások méretétől függően, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá). Letakarva 30 percet pihentetjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a tejföllel, a zabpehellyel és a feldarabolt aszalt meggyel.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű ravioliformázóval először kiszúrjuk a lapokat, majd egyenként a formára helyezzük. A közepükbe 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk, és a raviolikészítőt összenyomjuk. A raviolikat kifőzzük, leszűrjük, és tányérra szedjük.
A csokoládét vízgőz fölött a kókuszzsírral megolvasztjuk, majd a tésztára csorgatjuk. Porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.


2 megjegyzés: