Kókuszlisztes müzliszelet aszalt meggyel
A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában |
Hozzávalók:
1 alma
10 dkg zabpehely
3 evőkanál Kókuszvilág kókuszliszt
6 dkg dió
4 evőkanál magkeverék (szezám-, len-, napraforgómag)
10 dkg aszalt meggy vagy mazsola
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál kókuszzsír
Az almát lereszeljük, az aszalt meggyet és a diót apró darabokra vágjuk. A kókuszzsírt és a mézet összeolvasztjuk. A zabpelyhet, a kókuszlisztet, az aszalványt, a magvakat és a diót összekeverjük. A reszelt almát, majd a mézes kókuszzsírt is beleforgatjuk. Kézzel alaposan eldolgozzuk, a masszának a tenyerünkben összenyomva gombóccá kell összeállnia. Ha száraz és morzsálódik, almát vagy pár kanál vizet teszünk hozzá. Ezután kisebb szilikonos formába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, ujjnyi vastagra hagyjuk. 170 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd tetszőleges formákra vágjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése