2015. augusztus 3., hétfő

Spagetti kertész módra




A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában



Hozzávalók
20 dkg Molnár Tészta spagetti
4 dkg vaj
2 szál újhagyma
1 zsenge sárgarépa
1 marék zsenge zöldborsó
1 evőkanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt bors
5 dkg kecskesajt
friss petrezselyemzöld


A spagettit kifőzzük, leszűrjük, 1 kis bögrényi (kb. 1/2 dl) főzőlevet félreteszünk.
1 evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt újhagymát. Hozzáadjuk a darabolt sárgarépát, a kifejtett zöldborsót. Együtt pirítjuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben sózzuk, borsozzuk. A leszűrt tésztához vegyítjük a zöldséges ragut, a maradék vajat, a citromlevet, és ezt is sózzuk, borsozzuk. A félretett főzővizet óvatosan adagolva a tésztára öntjük, az egészet átkeverjük. A sajtot a tetejére morzsoljuk, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


1 megjegyzés: