Levendulás-sárgabarackos sütemény


A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában



Hozzávalók 20 x 12 x 5 cm-es sütőformához vagy 12 db kosárkához:

2 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg liszt
3 dkg mandulaliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg olvasztott vaj

továbbá:
2 sárgabarack
1 csipet levendulavirág

a formához:
olvasztott vaj
kevés liszt



A cukrot a tojással habosra verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztkeveréket, a sót és a vajat, végül a levendulavirágot.

A formát (formákat) kikenjük vajjal, lisztezzük, majd beleöntjük (elosztjuk a kosárkákban) a masszát. A tetejét kirakjuk a vékony szeletekre vágott sárgabarackkal. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sütemény széle barnulni nem kezd.Tűpróba! Porcukorral meghintve tálaljuk.



Ezt a tésztát süthetjük egy nagyobb formában, vagy kisebb kosárkákban elosztva is.





Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések