Levendulás-sárgabarackos sütemény
A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában |
Hozzávalók 20 x 12 x 5 cm-es sütőformához vagy 12 db kosárkához:
2 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg liszt
3 dkg mandulaliszt
3 dkg Maroni gesztenyeliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg olvasztott vaj
továbbá:
2 sárgabarack
1 csipet levendulavirág
a formához:
olvasztott vaj
kevés liszt
A cukrot a tojással habosra verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztkeveréket, a sót és a vajat, végül a levendulavirágot.
A formát (formákat) kikenjük vajjal, lisztezzük, majd beleöntjük (elosztjuk a kosárkákban) a masszát. A tetejét kirakjuk a vékony szeletekre vágott sárgabarackkal. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sütemény széle barnulni nem kezd.Tűpróba! Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezt a tésztát süthetjük egy nagyobb formában, vagy kisebb kosárkákban elosztva is.
Nagyon ínycsiklandó, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésImádom a fotóid hangulatát ♥
Köszönöm kedves Erika !
VálaszTörlés