2016. június 16., csütörtök

Caprese saláta tésztával, rukkolával




A recept megjelent a Kifőztük magazinban is




Hozzávalók
20 dkg farfalle tészta
frissen őrölt bors
1 közepes vöröshagyma
4 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál nyírfacukor
4 evőkanál olívaolaj
10 dkg mozzarella
30 dkg koktélparadicsom
10 dkg rukkola


A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és az ecettel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Belekeverjük az olívaolajat. Az öntetet összevegyítjük a tésztával. A mozzarellát lecsepegtetjük, ha nagyobb darabot használunk, akkor apróbb falatokra tépkedjük. Kevés rukkolát félreteszünk a díszítéshez, a többit  felaprítjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Az egészet összeforgatjuk a tésztával, ízlés szerint fűszerezzük, és a félretett rukkolával díszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése