Meggypuding
A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában is |
- Hozzávalók 5 db 2 dl-es formához, 2 dl-es bögrével mérve:
- 1,5 bögre víz
- 1/4 bögre kukoricakeményítő (3,2 dkg)
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 70 dkg meggy
- 1/2 bögre nyírfacukor (10 dkg)
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- a tálaláshoz:
- tejszínhab
- gyümölcs
A vizet, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük. A tojássárgáját habverővel alaposan beledolgozzuk.
A meggyet kimagozzuk, turmixgépbe rakjuk a cukorral és a citromlével, nagy fokozaton pürésítjük. Fazékba öntjük, és felforraljuk. A vizes keményítőhöz öntünk 1 bögrényit a forró gyümölcspüréből. Alaposan elkeverjük, majd a maradék pürét is hozzávegyítjük. Gyakori kevergetés közben felforraljuk. 2 percig főzzük, majd azonnal poharakba, formákba töltjük. 2 órát pihentetjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.
Tipp: a desszerthez remekül felhasználhatók a fagyasztott gyümölcsök, de friss vagy másfajta gyümölcsökből is készülhet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése