Meggypuding

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában is 


  • Hozzávalók 5 db 2 dl-es formához, 2 dl-es bögrével mérve:

  • 1,5 bögre víz
  • 1/4 bögre kukoricakeményítő (3,2 dkg)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 70 dkg meggy
  • 1/2 bögre nyírfacukor (10 dkg)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • gyümölcs


A vizet, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük. A tojássárgáját habverővel alaposan beledolgozzuk.
A meggyet kimagozzuk, turmixgépbe rakjuk a cukorral és a citromlével, nagy fokozaton pürésítjük. Fazékba öntjük, és felforraljuk. A vizes keményítőhöz öntünk 1 bögrényit a forró gyümölcspüréből. Alaposan elkeverjük, majd a maradék pürét is hozzávegyítjük. Gyakori kevergetés közben felforraljuk. 2 percig főzzük, majd azonnal poharakba, formákba töltjük. 2 órát pihentetjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.

Tipp: a desszerthez remekül felhasználhatók a fagyasztott gyümölcsök, de friss vagy másfajta gyümölcsökből is készülhet.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések