Füstölt sajtos, burgonyás kocka
A recept megjelent a Kifőztük májusi számában is |
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése