Hagymás minikenyér

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában is


Ez a sütőforma a legjobb választás azoknak, akik szép, formás "kocka" zsemlét, minikenyeret szeretnének sütni.Szinte mindenféle recepthez alkalmas, a kedvenc zsemle, kenyérreceptünket bátran használhatjuk, csak a hozzávalókat kell egy kicsit átvariálni. Méretre szabni.


Sütőforma: Cookori


Mérjetek, szabjatok, vagy használjátok ezt a hagymás változatot. Sütésre fel! 



  • Hozzávalók 8 db-hoz
  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,2 dl langyos joghurt vagy aludttej
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • a formához: kevés zsiradék
A hagymát apró kockákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, kihűtjük. A lisztet dagasztótálba szitáljuk,a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a joghurtot, elkeverjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha megkelt, hozzáadjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk, végül a sült hagymát is hozzádolgozzuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztjuk, a zsiradékkal kikent formába rakva további 30 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd 180 fokra csökkentve a hőmérsékletet további 20 percig vagy addig hagyjuk sülni, amíg szép barna nem lesz. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.







Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések