Hagymás minikenyér
A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában is |
Ez a sütőforma a legjobb választás azoknak, akik szép, formás "kocka" zsemlét, minikenyeret szeretnének sütni.Szinte mindenféle recepthez alkalmas, a kedvenc zsemle, kenyérreceptünket bátran használhatjuk, csak a hozzávalókat kell egy kicsit átvariálni. Méretre szabni.
Sütőforma: Cookori
Mérjetek, szabjatok, vagy használjátok ezt a hagymás változatot. Sütésre fel!
- Hozzávalók 8 db-hoz
- 40 dkg liszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2,2 dl langyos joghurt vagy aludttej
- 1 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 1 nagy vöröshagyma
- a formához: kevés zsiradék
A hagymát apró kockákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, kihűtjük. A lisztet dagasztótálba szitáljuk,a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a joghurtot, elkeverjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha megkelt, hozzáadjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk, végül a sült hagymát is hozzádolgozzuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztjuk, a zsiradékkal kikent formába rakva további 30 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd 180 fokra csökkentve a hőmérsékletet további 20 percig vagy addig hagyjuk sülni, amíg szép barna nem lesz. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Hola.
VálaszTörlésSe ven deliciosos.
¿40 gramos de harina o 400 gr de harina?
Muchas gracias.
Hello! 400 gr :)
VálaszTörlésGracias. Perdone, en la receta pone solo 40 g.(40 dkg liszt)
VálaszTörlésUn saludo.
no problem :)
VálaszTörlés