2016. június 21., kedd

Szamócás cseresznyés mini galette





Az erdei szamócának párja nincs. Hihetetlen illatával már messziről csalogatja az erdőben sétálókat. Gombázni, túrázni indultunk mi is. Kétféle vadcseresznyét, erdei szamócát, gombát virágokat  szedtünk. 



Hozzávalók 8 db-hoz

15 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 evőkanál cukor
csipet só
50 ml jéghideg víz

50 dkg szamóca és cseresznye vegyesen
4 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál vanília kivonat
8 db teljes kiőrlésű édes  keksz vagy zsemlemorzsa

1 tojás a kenéshez






A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.



A cseresznyét kimagozzuk a szamócát megtisztítjuk. A cukorral, étkezési keményítővel összekeverjük. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyiket gömbölyítjük. Egyesével 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk , széleiket körben felhajtjuk, ujjunkkal összecsíptetjük. A kekszeket összetörjük és a piték aljára szórjuk. A gyümölcsös tölteléket elosztjuk a  korongokon.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással , majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése