Szamócás cseresznyés mini galette
Az erdei szamócának párja nincs. Hihetetlen illatával már messziről csalogatja az erdőben sétálókat. Gombázni, túrázni indultunk mi is. Kétféle vadcseresznyét, erdei szamócát, gombát virágokat szedtünk.
Hozzávalók 8 db-hoz
15 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 evőkanál cukor
csipet só
50 ml jéghideg víz
50 dkg szamóca és cseresznye vegyesen
4 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál vanília kivonat
8 db teljes kiőrlésű édes keksz vagy zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
A cseresznyét kimagozzuk a szamócát megtisztítjuk. A cukorral, étkezési keményítővel összekeverjük. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyiket gömbölyítjük. Egyesével 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk , széleiket körben felhajtjuk, ujjunkkal összecsíptetjük. A kekszeket összetörjük és a piték aljára szórjuk. A gyümölcsös tölteléket elosztjuk a korongokon.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással , majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése