Medvehagymás burgonyafőzelék

                                

A krumplifőzeléket lehet nagyon szeretni, aki szereti, az meg általában a klasszikus  változatot kedveli. Néha azonban jólesik az újítás. A medvehagyma szezonban pedig feltétlen kipróbálandó ez a változat. Nagyon finom selymes ízt ad neki a tejszín, a hagymák pedig gyönyörűséges harmóniában úszkálnak a főzelékben. Nyamm...... ja azt elfelejtettem, hogy röpke 20 perc alatt kész van.                                     





                                  

Hozzávalók: 
1 kiló burgonya
1 fej vöröshagyma
olaj
2 dl tej, só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
2 ek. keményítő
1 csokor medvehagyma

 Elkészítés:

 A hagymát apróra vágva megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát,majd a tejjel és kipótolva annyi vízzel, amennyi ellepi elkezdjük főzni. Sózzuk,borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Amikor félig megpuhult, akkor hozzáöntjük a tejszínt is.Puhára főzzük, ízesítjük ha szükséges. A keményítőt egy kevés hideg vízben feloldjuk, majd a  főzelékhez adjuk. A csíkokra vágott medvehagymát a főzelékbe keverjük,összeforraljuk. 

Ezután, ha van türelmünk kivárjuk míg ehetővé hűl,és szépen bekanalazzuk:DDD

Bónuszként bármilyen feltétet adhatunk hozzá, én most és senki ne vessen meg érte, de rántott gombával ettem. Jelentem isteni volt.....







                          


Forrás: Nők lapja Konyha

Megjegyzések

  1. Egyik kedvencem a burgonyafőzelék, nagyon finom lehet medvehagymával turbózva! És gyönyörűek a fotóid! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet az biztos, és olyan szép fotókat tudsz készíteni, hogy az csuda:)

    VálaszTörlés
  3. Hmm, igazán csábító ötlet, azt hiszem kipróbálom, ha a Dexter életben hagyja a medvehagymáimat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anélkül is nagyon finom! Például zsenge fokhagymaszárral...

      Törlés
  4. Egy kísértetiesen hasonló darab nálunk is műsoron volt nemrég, majd mutatom :-)

    Sőt majd mutatom a sajtkrémes rudat is, mert megcsináltam, és imádtuk! A fonott foszlós kalács pedig nem érte meg, hogy fényképezőgép érje ;-)))

    VálaszTörlés
  5. Húha ez nem csak szép de biztosan finom! Ha tudnád, hogy én imádom ezt is, csak éppen a krumpli biztos a derekamra rakódik, nem úgy a karalábé, ezért nagyon ritkán készítem! ;D Ja, és legközelebb biztosan kipróbálom tejszínnel, mert így még sosem készítettem, a medvehagymát sajna ki kell hagyjam mert itt nem jutok hozzá, hacsak nem ültetek! :)) Különben én krumplipaprikást készítek bő vízzel és azt habarom be lisztes tejföllel, nálam így készül a krumplifőzelék, de azt hiszem még valamikor a kezdetekkor fel is raktam. Jó, hogy rám találtál, így én is rád! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések