Sóskamártás polentavirággal






Ez a bejegyzés még tavaly született a Kemencetűzön, de akár ma is írhattam volna....hisz zöld csütörtök van.

Az  ilyen pikk-pakk ételeket szeretem én hétköznap. De tényleg. Kb. egy óra alatt kész van úgy, hogy a sóska learatását is beleszámoljuk.
Már két hete szemezgettem a sóskámmal. Olyan szépen növekedett, és tegnap egy hatalmas zuhé megsegítette. Szép fényes , erőteljes zöld leveleket növesztett a lelkem, úgyhogy nem vártam tovább.
A polenta virág receptjét még tavaly találtam Duendénél és azóta már többször elkészítettem. Nagyon finom a kukorica és a sóska párosa.Így húsvét előtt igazán kiváló böjtös étel is lehet.
A sóskamártás a család kedvence. Ahány ház, annyi sóskamártás.:):)
Nálunk a sűrűbb verzió a favorit, tulajdonképpen a feltét már csak extra ráadás. Aztán készítem még főtt krumplival és főtt hússal, meg sült hússal is. És amit a legtöbbször csinálok mellé, az a lábatlan. Sütőben , vagy serpenyőben sütött töltelék(erről majd később).







Elkészítés:


Nem írok mennyiségeket, mert annyit készítek, amennyi a kertben van éppen.
A sóskát leszedem, jó alaposan megmosom és "rusztikus" nagyobb darabokra metélem. Pici olajat felhevítek, rádobom a sóskát. Megfonnyasztom, közben sózom. Amikor összeesett meghintem egy kis liszttel és annyi tejjel öntöm fel amilyen sűrűségű mártást vagy levest szeretnék. Felforralom, ízesítem cukorral és kész. Régen tojással készítettem, de mostanában csak így egyszerűen. A mezei, vagy vadsóska ÖSSZEHASONLÍTHATATLANUL finomabb,mint kerti testvérkéje, de ehhez hozzájutni hétköznap, munka után szupermeni képességeket vél feltételezni.
Úgyhogy maradunk a kerti verziónál és hétvégén túraszerű séta közepette elmegyünk sóskázni.:):)








Megjegyzések

  1. Olyan guszta, hogy megkívántam, pedig a sóska nem nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. A szedres coobler hol van? Szeretem a sóskát és a virágok nagyon szépen "kinyíltak" rajta!

    VálaszTörlés
  3. Tündériek a polentavirágok,nagyon szép és még szeretem is:) Én is várom a cobbler receptet:)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is nagy kedvenc a sóskamártás, főleg nagyfiam rajong érte. Krumplival és főtt, sült hússal szoktuk enni, de nagyon tetszik a polentavirág is, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  5. Akkor itt mindenki sóskaimádó? nagyon helyes....

    Cobbler recept az ünnepek után:)

    VálaszTörlés
  6. Mi is nagyon szeretjuk a soskat :-) Ill.a blogodat is, gyonyoruek az etelek, fotok, es vegankent is kapok otleteket! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Magdi! örülök, hogy találsz kedvedre való recepteket. Üdvözöllek!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések