Réteges gyümölcsjoghurt müzlivel
Még mindig ribizli, és málna is....és piros is......könnyű nyári finomság.
Hozzávalók:
2 doboz fél literes natúr joghurt
ízlés szerint méz a joghurt édesítéséhez
a gyümölcsös réteghez:
40 dkg friss ribizli, málna, meggy...
6 dkg porcukor (elhagyható, ha savanykásan szeretjük)
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A gyümölcsöt a cukorral péppé főzzük. Ha a magok zavaróak, akkor átpasszírozzuk,visszatesszük főni és a keményítővel besűrítjük.
Lehűtjük. Pohárba rétegezzük az édes joghurttal, tetejét ropogós müzlivel megszórjuk.
Ha azonnal fogyasztjuk, akkor a rétegek közé is tehetünk müzlit.
Nyáron gyakran készítek ilyen joghurtot, de ha nagyon sietek, akkor egyszerűen beledobálom a gyümölcsöt a joghurtba, kicsit megkutyulom és kész is.
Kérek szépen egy pohárral!:)
VálaszTörlésSzeretem, szeretem, pont így (is) :-)
VálaszTörlésImádom az ilyen frissítő desszerteket:)
VálaszTörlésKééééérek:)
VálaszTörlésEz gyonyoru es milyen finom lehetett!
VálaszTörlésHmmm....hát igen.....ez nem bolti! :))) Jöhet!!!
VálaszTörlésAmilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
VálaszTörlésnyamiii!
VálaszTörlésKérhetek belőle? :)
Csodás képeket is készítettél :)