2012. június 28., csütörtök

Réteges gyümölcsjoghurt müzlivel



Még mindig ribizli, és málna is....és piros is......könnyű nyári finomság. 






Hozzávalók:
2 doboz fél literes natúr joghurt
ízlés szerint méz a joghurt édesítéséhez

a gyümölcsös réteghez: 
40 dkg friss ribizli, málna, meggy...
6 dkg porcukor (elhagyható, ha savanykásan szeretjük)
2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A gyümölcsöt a cukorral péppé főzzük. Ha a magok zavaróak, akkor átpasszírozzuk,visszatesszük főni és a keményítővel besűrítjük.
Lehűtjük. Pohárba rétegezzük az édes joghurttal, tetejét ropogós müzlivel megszórjuk.
Ha azonnal fogyasztjuk, akkor a rétegek közé is tehetünk müzlit.


Nyáron gyakran készítek ilyen joghurtot, de ha nagyon sietek, akkor egyszerűen beledobálom a gyümölcsöt a joghurtba, kicsit megkutyulom és kész is.

8 megjegyzés: