Tejszínes epres-cseresznyés lepény
....és a kis piros tepsi:) Látok én nagyon sok szép piros tepsit, de ez a piros tepsi ez más. Már nem is piros, de a családban mindenki piros tepsiként emlegeti. Sütöttél valamit? Aha. Mit? Pitét. A kis piros tepsiben? Aha.
Máskor: Sütöttél valamit? Aha. Milyen nagy a tepsi? Olyan mint a kis piros. Pont olyan. Olyan kispirosos. Mint ezek a gyönyörű cseresznyék, vagy az eper, ribizli, meggy minden szép piros a kertben. A cseresznyefánk pont olyan fáramászós méretű. 6-7 éves lehet, és a gyerkőcök ha enni szeretnének már fel kell mászni, hogy elérjék. Csemegézni, jóllakni a fa alá állva belőle pont elég. Berakni még nem lehet róla.
Hozzávalók a "kis piros tepsihez" (20x30-as):
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
0,5 dl tejszín
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
csipet só
3 maréknyi 'piros' gyümölcs (természetesen bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű (ez most nem egy standard hőmérséklet:))) vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is, végül pedig a tojások felvert habját is. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral.belesimítjuk a masszát,kirakjuk a gyümölcsökkel és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Szia Babette, imádom ezeket a fotókat , meg ezt a stílust! Nagyon finom lehet a pite is, és milyen jó nektek, hogy a kertben szemezgettek!:)
VálaszTörlésHihihi, van nekem is kispiros, imádom! :) úúúú, de ennék ebből a kis piros lepényből is! A fotók meg bámulatosak! :) öröm nézni a képeidet! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. Milyen jó habverő régen nekünk is volt hasonló. Egészen elfeledtem :)
VálaszTörlésNálunk ez a "kispirostepsi" megnevezés: zománcos tepsi:)) - és piros - Bármit szeretek benne sütni!
VálaszTörlés- Fagyi -
Annyira nagyon szeretem a fotóidat :-))) Az a zománcos kis pikszis meg a festett pad! Gyönyörűek!
VálaszTörlésNekem zománcos kisvájdlingom van (természetesen piros), épp kézre álló, pont megfelelő méretű sütemény kikavarásához vagy gyümölcs magvaláshoz :-)
Nagyon tetszik! Na meg a képeid is szuperek:)
VálaszTörlésA kis piros tepsi... nekem is van, anyukám használta hosszú éveken keresztül, aztán nem is tudom hogyan hozzám került. Kicsit ütött-kopott már szegény, de nagy becsben tartom... :) Gyönyörűek a fotók, és szuper a pite is! :)
VálaszTörlésIlyen kis piros tepsim nekem is van, a nagyié volt. Szeretem, mert sok süti pont ebben készül csak. A pite mesés!
VálaszTörlésHiába...az ütött kopott tepsi mindenhol nagy becsben van...ja és képzeljétek a régi habverővel is lehet ám habot verni...sőt! Nagyon hamar megvan....
VálaszTörlésÓóó, eszméletlen jó képek! Nagyon-nagyon szép az a kerti cirádás pad :) Ha az nem is, de kispirosom nekem is van (bár már erős jóindulattal se nevezhetném pirosnak szegénykémet).
VálaszTörlésNagyon guszta a süti is, nyam-nyam :)
Köszi! Mit mondjak, az enyém is csak jóindulattal piros:)))
Törlés