2012. június 8., péntek

Sörkifli


Ezt a kiflit mindenképpen meg kellett sütnöm.Egyszerűen amikor megláttam , tudtam, hogy kell ez nekünk. Moha  gyönyörű sörkiflijeit nem lehet űberolni, de valami, valami hasonlót azért meg lehet próbálni.
Puha , lágy , foszlós kifli.....reggelire, vacsorára.......bármikorra. Igaz, hogy az eredeti recept sörkiflinek hívja, de kakaóval és vajjal is nagyon finom. 



Hozzávalók :

- 50 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3,5 dl tej (fele lehet víz) 
- 1,5 dl olaj
- 2,5 dkg friss élesztő

a tetejére:

nagy szemű só, mindenféle magok:len,szezám,tökmag  stb....





Az élesztőt  a langyos cukros tejbe belemorzsoljuk és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belőle.Duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk,  és nagyjából 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk. 
12 cikkre vágjuk,feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
Ismét kelesztés következik. Mielőtt a sütőbe tennénk, vízzel alaposan megspricceljük, tetszés szerinti magokkal, sóval megszórjuk, és a 200 fokra melegített gőzös sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.

És megvárjuk, amíg kihűl, mert ellenkező esetben ha vacsorára esszük, nem fogunk tudni aludni:DDD













8 megjegyzés:

  1. Hűha, újabb kifli csoda, ami listámra került (úgy is kifli napokat élünk:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is elmentettem Mohától, csodaszépek:) Csak legyen időm kipróbálni:)

    VálaszTörlés
  3. Hát ezek a kiflik tündériek.....:)) Falatonként kenegetném rá a vajat....jujj de jó lenne!! :D

    VálaszTörlés
  4. Most sül egy adag. Gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű kiflik és gyönyörű fotók! :) Nagggyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  6. Mostanában kísértenek a kiflik:) csodaszépek!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon szuper recept, szuper képekkel!

    VálaszTörlés