2012. július 6., péntek

Sárgabarackos habos mákos






Tökéletes páros a mák és a sárgabarack. Nincs mit erről beszélni....







A tészta tulajdonképpen a Rákóczi túrós tésztája .

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 cs. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg darált mák
25dkg cukor
1,5 dl tej
1 kg friss sárgabarack, vagy 1 üveg sárgabarackbefőtt
zsemlemorzsa
Tetejére:
4 tojás fehérje
20 dkg cukor

A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk.Tepsibe nyújtjuk. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a barackok levét felszívja. Ezután a kimagozott félbe vágott  sárgabarackokkal kirakjuk a tésztát. ha befőttet használunk jól lecsöpögtetjük és utána rakjuk a tésztára.A mákot a cukorral elkeverjük és leforrázzuk a fövő tejjel. Ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, fahéjjal.Óvatosan rásimítjuk a barackra a mákos masszát és forró sütőben 180 fokon majdnem készre sütjük. Mielőtt végleg kivennénk rásimítjuk a cukorral alaposan felvert tojáshabot és addig szikkasztjuk alacsony hőfokon, míg a tojáshab szép barna színt nem kap. 








A tészta Citromhab bejegyzése nyomán


8 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki. Csak nálam olyan meleg van, hogy egy hete meg sem gyújtottam a gázt a konyhában:) Pedig egy ilyen finom barackos - mákos jólesne:)

    VálaszTörlés
  2. nekem is jólesne, nagyon guszták!:)

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörűek, imádom a mákot:) Van egy hasonló receptem, csak gyümölcs nélküli, de ezt feltétlenül el fogom készíteni, annyira jól néz ki:)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok: meleg van? na és, belefér még egy kis ideig a 180 fokos sütő :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, nekem jöhetne...:)

    VálaszTörlés
  6. El is hiszem, hogy nincs mit mondani róla...A képek önmagukért beszélnek. Mennyei lehet!

    VálaszTörlés