Sárgabarackos habos mákos
Tökéletes páros a mák és a sárgabarack. Nincs mit erről beszélni....
A tészta tulajdonképpen a Rákóczi túrós tésztája .
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 cs. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg darált mák
25dkg cukor
1,5 dl tej
1 kg friss sárgabarack, vagy 1 üveg sárgabarackbefőtt
zsemlemorzsa
Tetejére:
4 tojás fehérje
20 dkg cukor
A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk.Tepsibe nyújtjuk. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a barackok levét felszívja. Ezután a kimagozott félbe vágott sárgabarackokkal kirakjuk a tésztát. ha befőttet használunk jól lecsöpögtetjük és utána rakjuk a tésztára.A mákot a cukorral elkeverjük és leforrázzuk a fövő tejjel. Ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, fahéjjal.Óvatosan rásimítjuk a barackra a mákos masszát és forró sütőben 180 fokon majdnem készre sütjük. Mielőtt végleg kivennénk rásimítjuk a cukorral alaposan felvert tojáshabot és addig szikkasztjuk alacsony hőfokon, míg a tojáshab szép barna színt nem kap.
A tészta Citromhab bejegyzése nyomán
Istenien néz ki. Csak nálam olyan meleg van, hogy egy hete meg sem gyújtottam a gázt a konyhában:) Pedig egy ilyen finom barackos - mákos jólesne:)
VálaszTörlésnekem is jólesne, nagyon guszták!:)
VálaszTörlésDe gyönyörűek, imádom a mákot:) Van egy hasonló receptem, csak gyümölcs nélküli, de ezt feltétlenül el fogom készíteni, annyira jól néz ki:)
VálaszTörlésGratulálok: meleg van? na és, belefér még egy kis ideig a 180 fokos sütő :)
VálaszTörlésNagyon guszta, nekem jöhetne...:)
VálaszTörlésSzép süti!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom...
VálaszTörlésEl is hiszem, hogy nincs mit mondani róla...A képek önmagukért beszélnek. Mennyei lehet!
VálaszTörlés