2012. július 20., péntek

Vaníliás sárgabarack dzsem



Szeretjük a lekvárokat, dzsemeket. Szeretjük a különleges ízeket is, de van, amikor a klasszikus az egyszerű, a régi recept szerinti az igazi...
Ebben most nincs semmi csavar, csak egy kis vanília.....


Hozzávalók: 
1 kg sárgabarack
40 dkg cukor
2 tasak bourbon vaníliás cukor
1 tasak dzsemfix


Elkészítés:
Az üvegeket csírátlanítjuk, előkészítjük.A barackokat  megmossuk. Félbe vágjuk. Összekeverjük a cukrokkal és a dzsemfixel.Botmixerrel darabosra pürésítjük.Főzni kezdjük. A forrástól számított 1-3 perc után kikapcsoljuk, forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk, fejtetőre állítjuk pár percre. száraz dunsztba, vagy a helyére tesszük.

 
















7 megjegyzés:

  1. Gratulálok Babett!
    Annyira szépek az elkészült ételek fotói!Azokért külön is gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  2. Édesanyám is a múlt héten főzött vagy 50 üveggel kajszibarack dzsemet. Egyedül kellett megfőznie, mert nem voltam itthon, mi is csak egyszerűen szoktuk készíteni, most éppen dzsemfixel, hogy hamarabb menjen. De nagyon - nagyon finom lett, és ilyen szép sárga, mint a tied.
    Csak én nem tudok ilyen szép fotókat készíteni róla mint te:)

    VálaszTörlés
  3. Én is mindig vaníliásan csinálom, akkorát dob rajta!
    Már megint milyen képeket tettél ide...odavagyok :)))

    VálaszTörlés
  4. Huhhha! Csodaszép képek!!!!!...már megint....:))
    Hasonlóképp tervezem én is az elkészítését!! A vanília csodálatos dolog, egyszerűen imádom!!!

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép képek, imádom őket!

    VálaszTörlés
  6. Imádom! A lekvárt és a képeket is! :) Vaníliával turbózva még nem próbáltam, de még van egy adag barack a fánkon! :)

    VálaszTörlés