Gyömbéres , korianderes csirkecomb
Ebben a receptben a csirkecombnak nincs esélye.... Egyszerűen csak itt
van, mert valaminek vinnie kell azt a fergeteges, fantasztikus
ízkombinációt, amit a gyömbér és a narancs produkál. A véletlenek játéka
talán, hogy állandóan gyömbér barátommal találkozok. Az ősszel eltett
savanyúság nálunk elengedhetetlen kelléke. Aztán itt van a gyömbéres-narancsos fűszersó, amiről itt olvashattok az előzpő bejegyzésemben.Naponta többször kinyitom a kis üvegcsét és
szagolgatom.Mert frenetikus illatélmény, higgyétek el. A sorból nem maradhat ki
Gondaanyu nagyon finom és pikáns kandírozott gyömbére, amit szintén ajándékba kaptam.És már réges régen megettük. Hát lehet így "nem" gyömbérrel főzni? Ezután találtam rá az Erdélyi Konyha magazinban Edó receptjére...az újságban Gyömbéres csirkecombok címmel szerepelt.
Én egy kicsit tovább gondoltam:
Csirkecombot pácolunk előző este:
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
fél citrom héja darabosra vágva
narancshéj darabok
2-3 db babérlevél
őrölt bors
1 kávés kanál durvára őrölt koriandermag
vágott petrezselyem
A combokat a páccal alaposan összeforgatjuk bekenjük, és egy éjszakára
légmentesen lezárva fóliába tesszük. De legalább pár órát.
A pácból kivéve sózzuk, én itt a gyömbéres narancsos fűszersót
használtam. Lefedve sütjük, majd a végén szép ropogósra pirítjuk.
Bármilyen köret jó hozzá. Én most kukoricás rizzsel tálaltam.
Istenien néz ki, én ha jól emlékszem kacsacombbal készítettem hasonlót:)
VálaszTörlésAz sem rossz:)))
TörlésIstenien hangzik, muszály lesz kipróbálnom azt a fűszersót:)
VálaszTörlésCsodaszép lett a fejléced is:) Te fotóztad?
Kati! Köszönöm! Igen én fotóztam...a bőrönd már az előző fejlécen is ott volt, most kitavaszodott:)))
TörlésRemek fűszerezés!
VálaszTörlésIgen, azt hiszem én is, hogy remek páros...
TörlésCsodaszép! Imádom a gyömbért, én is sokszor használom!
VálaszTörlésCsodás fűszerezés, a gyömbér és a koriander is a kedvenceim:)
VálaszTörlés