2012. március 14., szerda

Gyömbéres , korianderes csirkecomb

 



Ebben a receptben a csirkecombnak nincs  esélye.... Egyszerűen csak itt van, mert valaminek vinnie kell azt a fergeteges, fantasztikus ízkombinációt, amit a gyömbér és a narancs produkál. A véletlenek játéka talán, hogy állandóan gyömbér barátommal találkozok. Az ősszel eltett savanyúság nálunk elengedhetetlen kelléke. Aztán itt van  a gyömbéres-narancsos fűszersó, amiről itt olvashattok az előzpő bejegyzésemben.Naponta többször kinyitom a kis üvegcsét és szagolgatom.Mert frenetikus illatélmény, higgyétek el. A sorból nem maradhat ki  Gondaanyu nagyon finom és pikáns kandírozott gyömbére, amit szintén ajándékba kaptam.És már réges régen megettük. Hát lehet így "nem" gyömbérrel főzni? Ezután találtam rá az Erdélyi Konyha magazinban Edó receptjére...az újságban Gyömbéres csirkecombok címmel szerepelt. 



Én egy kicsit tovább gondoltam:


Csirkecombot pácolunk előző este:

1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
fél citrom héja darabosra vágva
narancshéj darabok
2-3 db babérlevél
őrölt bors
1 kávés kanál durvára őrölt koriandermag
vágott petrezselyem 


A combokat a páccal alaposan összeforgatjuk bekenjük, és egy éjszakára légmentesen lezárva fóliába tesszük. De legalább pár órát.
A pácból kivéve sózzuk, én itt a gyömbéres narancsos fűszersót használtam. Lefedve sütjük, majd a végén szép ropogósra pirítjuk. Bármilyen köret jó hozzá. Én most kukoricás rizzsel tálaltam.





8 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, én ha jól emlékszem kacsacombbal készítettem hasonlót:)

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik, muszály lesz kipróbálnom azt a fűszersót:)
    Csodaszép lett a fejléced is:) Te fotóztad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati! Köszönöm! Igen én fotóztam...a bőrönd már az előző fejlécen is ott volt, most kitavaszodott:)))

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Igen, azt hiszem én is, hogy remek páros...

      Törlés
  4. Csodaszép! Imádom a gyömbért, én is sokszor használom!

    VálaszTörlés
  5. Csodás fűszerezés, a gyömbér és a koriander is a kedvenceim:)

    VálaszTörlés