Húsvéti nyuszi zsemle íróval, teljes kiőrlésű liszttel
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
50 dkg liszt ( ebből lehet 5-10 dkg teljes kiőrlésű)
kb. 2- 2,5 dl író (elhagyható és tejjel is készíthető)
1 tk cukor
2 tk só
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
esetleg szezámmag a tetejére
+ 1 tojás a kenéshez
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból kenyérsütőben, vagy más dagasztógépben, vagy kézzel rugalmas tésztát dagasztunk.Duplájára kelesztjük, majd lisztezett
deszkára borítjuk és 12egyenlő részre osztjuk. Kicsi
cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra
hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és konyhai, vagy bármilyen
ollóval kis füleket vágunk.
Ezután a szemeket rakhatunk, szemes borsból pl.
Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik.Szezámmaggal is megszórhatjuk. Forró sütőben sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.
Nagyon finom, pihe-puha bélezetű foszlós kis zsemlécskék lesznek.
A húsvéti asztalra reggelire , kalács helyett is kiváló. Egy kis medvehagymás ,napraforgómagos ricottakrémmel pedig egyenesen mennyei:)))
Ez milyen cuki! :))
VálaszTörlésUgye?
TörlésEmlékszem rájuk, ki is próbáltam, és mondhatom voltak inkább hörcsögök, mint nyulak :) De jönnek a leánykáim, lehet újra nekifogok:):)
VálaszTörlésAz egy másik recept volt, ez finomabb:D
TörlésSzó szerint zabálnivaló kis nyulacskák :-))
VálaszTörlésMedvehagyma? Irigy :-) Nálunk még nyoma sincs :-(
Az enyém is a zöldségesnél termett:)))
Törlésjaj, de gusztusos!!!
VálaszTörlésIgen! És finom is:)
TörlésAnnyira édesek!
VálaszTörlésJátékra invitállak, nézz át hozzám.
Tejjel dagasztottam, dupla adagot. Szegfűszeg lett a szemük, 25 db lett.
VálaszTörlésAhogy sül mindig kicsik lesznek a füleik:( Viszem őket a piacra:):)
Az nem baj, az enyémeknek is....
TörlésTündérien hangulatos!
VálaszTörlésKöszönöm...
TörlésTündéri nyuszikák! Nézz be hozzám légyszíves, ha van kedved, meghívnálak egy kis játékra! :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésJaj, de jó! Nagyon édesek! :)
VálaszTörlésKöszönöm! te is nagyon "édes" vagy:)
VálaszTörlésBabette!
VálaszTörlésIstenem, annyira ÉDESEK....már annyi mindent sütnék a blogodról.....csak időőőőhiááány!!! Ezt most húsvétkor mégiscsak megsütöm!!!
Süssed!!! Nálunk is ez lesz a reggeli:)
TörlésHát ez mennyire édes!!
VálaszTörlés