Ribizlis pancake


Itt a nyár!!!! Most már hivatalosan is, papíron is, mindenhogy is....És vele együtt a gyümölcsök. Szépen sorba érnek. És nem győzöm felhasználni. Éppen most kaptam egy nagyobb adag ribizliszállítmányt anyukámtól. A meggy is ott piroslik már a ....fűben, régen leszedésre vár szegény... Ezeket a mini palacsintákat nagyon szeretjük. A savanykás ribizli és  az édes palacsinta nagyon jó összhangot alkot. 






 Hozzávalók:
- 2 tojás
- 10 dkg por cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 3-4 dkg vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb. 30 dkg ribizli
- tetejére porcukor

                      






Elkészítés:
A tojások sárgáját a sóval meg a tejjel kissé felverjük, majd a lisztet is beledolgozzuk. Az olvasztott vajat belecsorgatjuk,a kemény habbá vert tojásfehérjét és a szárától megtisztított , megmosott ribizlit beleforgatjuk.
Egyszerű teflon serpenyőben sütöttem szárazon. Evőkanálnyi adagokat simítottam a serpenyőbe és oldalanként fél perc alatt megsütöttem.  Ha valaki szaftosabban szereti, akkor  kevés sütővajat olvasztva a serpenyőben evőkanálnyi kis halmokat tettem a forró zsiradékba és mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Még melegen meghintjük porcukorral. Én most kihagytam:)))
Extraként mehet mellé vaníliafagylalt, vagy egy adag édes mascarponekrém.




Megjegyzések

  1. Csak ámulok megint, olyan szépek ezek a palacsinták!:) Imádom a ribizlit, és sajnos nem igazán lehet hozzájutni itt, szóval be kell érjem ezekkel a szép fotókkal itt:) Azért pancake-t fogok sütni!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták, mint általában. A fotók is mint mindig!
    Szép, gyümölcsös hétvégét:-)

    VálaszTörlés
  3. Szenzációsak :-) A palacsinták is, a fotók is!

    VálaszTörlés
  4. Benned egy fotóművész veszett el! :) Annyira hangulatosak a képeid, gyönyörűek! :) Meg persze a mini palacsinták is, meg kellene sütnöm a gyerekeknek! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések